blog

معرفی 30 مدل غذای جنوبی

معرفی 30 مدل غذای جنوبی

ممکن است شما نیز مانند بسیاری از افراد، عاشق برخی از غذاهای جنوبی مانند قلیه ماهی، فلافل، سمبوسه یا خوراک دال عدس باشید. شاید زمانی که به جنوب کشور سفر می‌کنید، به سفارش این غذاها از رستوران‌های این منطقه فکر می‌کنید و بر این باورید که این غذاهای محلی بهترین غذاهای جنوبی هستند. هر چند قلیه ماهی یا سایر غذاهایی که از آنها نام بردیم، جزو بهترین غذاهای مناطق جنوبی کشور به شمار می‌روند، اما تنها گزینه‌های پیش روی شما نیستند. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، با غذاهای خوشمزه جنوبی که طرفداران بیشتری دارند آشنا می‌شوید تا بدانید که در بهترین رستوران‌های جنوبی چه غذاهایی سفارش بدهید. البته، دستورپخت هر یک از این غذاها موضوع دیگری است که در این مطلب به آن اشاره می‌کنیم. در نتیجه، می‌توانید با استفاده‌ از این رسپی‌ها، خودتان نیز آشپزی به سبک جنوبی‌ها را امتحان کنید.  

آنچه در این مطلب خواهید آموخت

غذای جنوبی با گوشت قرمز

گوشت قرمز چه از نوع گوشت تکه‌ای و چه به شکل چرخ‌کرده، اغلب به عنوان یکی از ترکیبات اصلی بهترین غذاهای جنوبی به کار می‌رود. در ادامه، با مشهورترین غذاهایی که در جنوب کشور با استفاده از این ماده پروتئینی طبخ می‌شوند، آشنا خواهید شد.

۱. خورش سبزی

در اهواز و برخی از شهرهای جنوبی به قرمه سبزی خورش سبزی گفته می‌شود و البته، دستورپخت و ترکیبات آن کمی با قرمه سبزی متفاوت است. مردم اهواز برای طبخ این نوع قرمه سبزی از تره، جعفری، اسفناج، گشنیز، شنبلیله، شوید و سیر تازه استفاده می‌کنند. میزان شوید و شنبلیله نیز از سایر سبزیجات این خورشت کمتر است. اهالی اهواز سبزی این خورشت را تا جایی سرخ می‌کنند که رنگ آن کاملاً تیره شود. برای خوشمزه‌تر شدن این غذا نیز گاهی چاشنی‌هایی مانند عصاره تمر هندی اضافه می‌کنند.

در مامانپز ثبتنام کن

۲. قیمه بوشهری

این خورشت قیمه دوست‌داشتنی را می‌توان در کنار غذاهایی مانند شیرین پلو سرو کرد. برای طبخ قیمه بوشهری، باید پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، گوشت خورشتی را به آن بیفزایید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، لپه خیس خورده را به آن اضافه کنید. پس از اینکه بوی خامی لپه از بین رفت، به آن چند لیوان آب بیفزایید. حدود یک ساعت پس از آن، سیب زمینی پوست گرفته را داخل قابلمه بیندازید.

بعد از اینکه گوشت و لپه مغزپخت شدند، محتویات قابلمه را از آب گوشت جدا کنید. لپه و گوشت را با هم و سیب زمینی را جداگانه له کنید. حالا گوشت و لپه را همراه با آب گوشت داخل قابلمه بریزید. پس از چند دقیقه نیز سیب زمینی له شده را اضافه کنید. در نهایت، رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به قابلمه بیفزایید. حالا خورشت باید با حرارت ملایم جا بیفتد.

۳. نافله خوزستانی

نافله خوزستانی

نافله خوزستانی ظاهری شبیه به کوفته قلقلی دارد. برای طبخ این غذای جنوبی، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و آرد نخودچی ترکیب می‌کنند و خوب ورز می‌دهند. پس از آن، از این مایه کوفته قلقلی‌هایی درست کرده و سرخ می‌کنند. این کوفته قلقلی‌ها باید در سسی مخصوص بپزند و آماده سرو شوند.

برای تهیه سس نافله، پیاز را سرخ کرده و به آن زردچوبه و نعنا خشک میفزایند. پس از چند دقیقه آب را به آن اضافه می‌کنند. یکی دو دقیقه بعد نیز مقداری شکر و سرکه داخل قابلمه می‌ریزند. وقتی آب به نقطه جوش رسید، کوفته قلقلی‌ها را داخل قابلمه می‌ریزند و صبر می‌کنند تا غذا خوب جابیفتد.  

۴. خرماپلو

امکان ندارد که در نخلستان‌های جنوب کشور قدم بزنید و به صرف خرماپلو دعوت نشوید. این غذای جنوبی خوشمزه با برنج، خرما، کشمش و مغز گردو درست می‌شود. برای پختن این غذا، هسته خرما را جدا می‌کنند و آن را همراه با کره تفت می‌دهند. سپس، برنج را همراه با شیر، نمک و زعفران درون قابلمه می‌ریزند. وقتی شیر تبخیر شد، کشمش خیس خورده را به برنج اضافه می‌کنند و اجازه می‌دهند تا برنج دم بکشد. در نهایت، خرمای تفت داده شده را با مغز گردو پر می‌کنند و آن را روی پلوی آماده شده می‌ریزند.

۵. کبه

کبه

کبه در واقع، نوعی غذای عربی است که در بوشهر نیز به عنوان غذای محلی شناخته می‌شود. برای پختن این غذا باید پیاز را همراه با لپه خیس خورده و گوشت چرخ‌کرده تفت دهید. سپس، به آن نمک، فلفل و کشمش اضافه کنید. حالا بلغور گندم پخته و چرخ‌کرده را ورز دهید، به صورت کوفته کوچک دربیاورید و از ترکیبات داخل تابه درون آن بریزید. کوفته‌هایی که به این ترتیب درست کرده‌اید را داخل سسی که با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، پوره گوجه فرنگی و جعفری ساطوری درست شده، بچینید تا کبه با حرارت ملایم بپزد.

۶. آش غلغل

آش غلغل یک آش خوشمزه شوشتری است. برای طبخ این آش، گوشت را با پیاز و ادویه‌ها سرخ می‌کنند و همراه با آب می‌پزند. باقالی لپه، گندم پوست کنده، نخود، لوبیا قرمز را هم جداگانه می‌پزند. سپس، برنج نیم دانه را همراه با عدس، لوبیا چشم بلبلی و چند لیوان آب می‌پزند و گندم پوست کنده پخته و له شده را به آن اضافه می‌کنند. سایر حبوبات پخته شده و گوشت پخته و ریش ریش شده را در این مرحله به قابلمه آش میفزایند. کمی پیاز داغ نیز به آن اضافه می‌کنند. پس از اینکه آش با حرارت ملایم جا افتاد، آن را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین می‌کنند.

۷. آش آبادانی

آش آبادانی

این آش خوشمزه ظاهری شبیه به آش سبزی شیرازی دارد. برای درست کردن این آش، نخود، عدس و لوبیا سفید را می‌پزند. سپس، گوشت را می‌پزند و ریش ریش می‌کنند. برنج باید با حبوبات، پیاز داغ و تره ساطوری شده بپزد. در آخر، گوشت ریش ریش شده را به آن میفزایند و صبر می‌کنند تا آش با حرارت ملایم بپزد و خوب جاافتاده و کش‌دار شود.

غذای جنوبی با ماهی

امکان ندارد که صحبت از غذاهای جنوبی به ویژه غذاهای محلی استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان شود اما از ماهی‌های جنوبی به عنوان یکی از اصلی‌ترین ترکیبات این غذاها نام برده نشود. جنوبی‌ها برای طبخ ماهی از چاشنی‌های خوشمزه‌ای نظیر تمر هندی استفاده می‌کنند و به خوبی می‌دانند که ماهی را به چه صورت در طبخ غذاها به کار ببرند تا طعم آنها را بهشتی کند. در این بخش، با نمونه‌هایی از غذاهای جنوبی که با ماهی‌های مخصوص این منطقه طبخ می‌شوند، آشنا خواهید شد.

۸. قلیه ماهی

قلیه ماهی

اگر از ایرانی‌ها نام بهترین غذای جنوبی را بپرسید، احتمالاً به قلیه ماهی اشاره می‌کنند. این غذای مشهور جنوبی، معمولاً با ماهی‌هایی که در جنوب صید می‌شوند، پخته می‌شود. برای طبخ این غذا باید ماهی مزه‌دار شده را سرخ کنید و کنار بگذارید.

پس از آن، گشنیز و شنبلیله ساطوری شده را تفت دهید و به آن سیر و پیاز سرخ شده بیفزایید. بعد از یکی دو دقیقه، به این ترکیبات کمی آب و عصاره تمر هندی بیفزایید. وقتی سس قلیه ماهی کمی غلیظ شد، ماهی‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید. در نهایت، قلیه ماهی باید با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

۹. هواری

هواری ماهی یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان به شمار می‌رود و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. برای درست کردن این غذای پلویی خوشمزه باید ماهی را با عصاره تمر هندی خوب مزه‌دار کنید. بهتر است از ماهی بدون تیغ برای طبخ این غذا استفاده کنید. وقتی این ماهی خوب مزه‌دار شد، آن را همراه با سیر و پیاز سرخ کنید.

در مرحله بعدی، عصاره تمر هندی را به ماهی سرخ شده بیفزایید. یکی دو دقیقه بعد از آن نیز گشنیز ساطوری شده را اضافه کنید. وقتی آب ماهی تبخیر شد، آن را همراه با گوجه فرنگی حلقه‌ای خرد و سرخ شده و برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه بریزید. در آخر، اجازه بدهید تا هواری پلو خوب دم بکشد.

۱۰. دمی لخلاخ

دمی لخلاخ

دمپخت ماهی یا دمی لخلاخ نوعی غذای بوشهری خوشمزه است. برای پختن این غذا معمولاً از فیله ماهی شیر استفاده می‌کنند. البته، می‌توان از ماهی‌های قباد، سنگسر یا سرخو نیز برای پختن این غذا استفاده کرد. ماهی انتخابی خود را با نمک، فلفل، آبلیمو، زردچوبه و زعفران خوب مزه‌دار کنید.

سپس، سیر و پیاز را سرخ کنید و به آن گشنیز، شنبلیله و شوید ساطوری شده بیفزایید. وقتی سبزیجات سرخ شدند، عصاره تمر هندی را به آن بیفزایید. پس از اینکه بوی زهم ماهی از بین رفت، آن را همراه با این ترکیبات نیم‌پز کنید.

در آخر، برنج را همراه با چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. وقتی آب برنج تبخیر شد، ترکیبات داخل تابه را روی آن بریزید. حالا باید صبر کنید تا این دمپخت دم بکشد.

۱۱. مهیاوه

این غذای سنتی استان هرمزگان یکی دیگر از غذاهای جنوبی است که باید حتماً امتحان کنید. برای پختن این غذا، ماهی متو (خشک) استفاده می‌کنند. این ماهی را خوب می‌شویند و داخل ظرفی سفالی به نام پیگنه می‌گذارند. روی آن هم آب نمک می‌ریزند. سطح آب باید بالاتر از ماهی باشد. پس از آن، پیگنه را با پارچه‌ای تمیز می‌پوشانند و دور آن را محکم می‌کنند. این ظرف باید حدود یک ماه در زیر نور آفتاب بماند. در این مدت، باید گاهی ماهی را بررسی کرد که مشکلی پیش نیاید.

پس از یک ماه، ماهی را آبکشی کرده و با دست له می‌کنند. آبی که از ماهی خارج می‌شود، باید با پودر خردل ترکیب شده و دوباره داخل پیگنه زیر نور آفتاب به همان ترتیب قبلی بماند. پس از حدود پانزده روز، مهیاوه آماده می‌شود. این مایع تیره رنگ همراه با برنج یا نان سرو می‌شود. برخی از اهالی جنوب نیز آن را با روغن تفت می‌دهند تا به یک صبحانه خوشمزه تبدیل شود.

۱۲. شامی ماهی

شامی ماهی

این شامی خوشمزه را می‌توانید با ماهی کلیکا، تن ماهی یا ماهی ماهور بپزید. گوشت این ماهی را همراه با گشنیز، شنبلیله، سیب زمینی، سیر و پیاز داخل غذاساز بریزید. پس از یکی دو دقیقه، به آن آرد، تخم مرغ، نمک، زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه و گرد لیمو عمانی اضافه کنید. از مایه یکدست درست شده، به اندازه مقداری بردارید و آن را در روغن مثل کتلت سرخ کنید.

۱۳. امگشت

امگشت پلو معمولاً با ماهی قباد پخته می‌شود اما شما می‌توانید آن را با ماهی‌های دیگر یا حتی تن ماهی نیز بپزید. برای پختن این پلومخلوط خوشمزه باید پیاز و سیر را سرخ کنید و به آن گشنیز ساطوری شده، نمک و فلفل بیفزایید. پس از یکی دو دقیقه، تیغ‌های ماهی نمک سود شده که قبلاً جوشانده‌اید را جدا کنید و همراه با کشمش، به ترکیبات داخل تابه بیفزایید. این ترکیبات باید همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه ریخته شوند. در نهایت، امگشت باید با حرارت ملایم دم بکشد.

۱۴. مفلک

این غذای جنوبی معمولاً با ماهی شور یا نمک‌سود شده طبخ می‌شود. برای درست کردن این غذا باید ماهی را در آب بخیسانید و چند مرتبه آب آن را تعویض کنید. در این فاصله، جو پوست کنده را درون قابلمه تفت دهید تا برشته شود. سپس، آن را در آب بخیسانید.

در مرحله بعدی، پیاز را همراه با نمک و ادویه سرخ کنید. سپس، ماهی را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. پس از آن، چند لیوان آب به قابلمه بیفزایید. وقتی که آب به نقطه جوش رسید، جو برشته و خیس خورده را به آن بیفزایید. حالا اجازه بدهید تا این غذا خوب دم بکشد.  هنگام سرو مفلک می‌توانید به آن کمی تخم گشنیز اضافه کنید.  

غذای جنوبی با سیب زمینی

برای پختن برخی از غذای جنوبی از سیب زمینی استفاده می‌کنند. انواع سیب زمینی وقتی در دستورهای پخت غذاهای جنوبی به کار می‌روند، طعمی جذاب‌تر پیدا می‌کنند. نمونه‌های این غذاها را در ادامه بخوانید تا متوجه شوید که شما نیز در این زمینه با ما هم‌نظر هستید. به‌هرحال، بعید است که عاشق غذای جنوبی باشید اما تابه‌حال طعم فوق‌العاده این غذاها را نچشیده باشید.

۱۵. سمبوسه

سمبوسه

این غذای محبوب جنوبی را می‌توان با ترکیبات مختلف آماده کرد. بااین‌حال، ساده‌ترین مدل از انواع سمبوسه، سمبوسه سیب زمینی است. برای درست کردن مایه این سمبوسه باید سیب زمینی آبپز و رنده شده را با نمک، فلفل، زردچوبه و گشنیز یا جعفری ساطوری شده تفت دهید. پس از اینکه این ترکیبات خنک شدند، آنها را داخل نان لواش به شکل مثلثی بپیچید. سمبوسه‌های آماده شده به این روش را در روغن سرخ کنید.

۱۶. دوپیازه میگو

دوپیازه میگو نوعی دوپیازه است که با میگو و سیب زمینی درست می‌شود. برای طبخ این غذا با میگو باید پیاز و سیر را سرخ کنید و به آن نمک و ادویه‌های دلخواه همراه با رب گوجه فرنگی بیفزایید. سپس، میگو که قبلاً نیم‌پز کرده‌اید و سیب زمینی مکعبی خرد و سرخ شده را به آن اضافه کنید. این ترکیبات باید با هم سرخ شوند تا دوپیازه میگو آماده سرو شود.

۱۷. سوسیس بندری

سوسیس بندری

خوراک بندری یا همان سوسیس بندری مشهور غذایی است که طرفداران بسیاری دارد. برای درست کردن این غذا باید پیاز را با رب گوجه فرنگی، نمک و ادویه‌های دلخواه کمی تفت دهید. سپس، سوسیس آلمانی خرد شده را با آن مزه‌دار کنید. یکی دو ساعت اجازه بدهید تا سوسیس داخل یخچال با این ترکیبات مزه‌دار شود. در نهایت، این ترکیبات را همراه با سوسیس داخل تابه بریزید و سرخ کنید. 

غذای جنوبی با مرغ

برخی از غذاهای جنوبی را می‌توان با گوشت مرغ آماده کرد. سرآشپزهای جنوبی به خوبی می‌دانند که گوشت مرغ را با کدام مواد اولیه ترکیب کنند تا نتیجه یک غذای خوشمزه و منحصربه‌فرد شود. در ادامه، با نمونه‌هایی از این غذاهای خوشمزه با مرغ آشنا می‌شوید.

۱۸. خورشت مرغ جنوبی

خورشت مرغ جنوبی

اگر هوس یک زرشک پلو با مرغ حسابی کرده‌اید، بهتر است این بار آن را به روش جنوبی‌ها درست کنید. برای طبخ این غذا باید سیر و پیاز را خوب سرخ کنید. پس از آن، گشنیز و شنبلیله ساطوری شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در مرحله بعدی، مرغ مزه‌دار و سرخ شده را به سبزیجات اضافه کنید. کمی زعفران، سیب زمینی خرد شده و آب نیز به آن بیفزایید. حالا اجازه بدهید تا خورشت مرغ با حرارت ملایم خوب جابیفتد.

۱۹. پلو شوشتری

پلو شوشتری را می‌توانید با گوشت چرخ کرده یا حتی بدون گوشت بپزید اما طعمی که این غذا با گوشت مرغ پیدا می‌کند، فوق‌العاده است.

برنج و لوبیا چشم بلبلی را جداگانه نیم‌پز کنید. گوشت مرغ هم باید مزه‌دار و سرخ شود. سپس، همه این ترکیبات را همراه با شوید داخل قابلمه بریزید و پلو شوشتری را دم کنید.

غذای جنوبی با نخود

نخود یکی از حبوباتی است که در طبخ محبوب‌ترین غذاهای جنوبی از آن استفاده می‌کنند. در ادامه، با نمونه‌هایی از این غذاها آشنا می‌شوید.

۲۰. فلافل

فلافل

فلافل غذای خیابانی برخی کشورهای عربی است که در جنوب کشور نیز به عنوان یک غذای خیابانی در اغذیه‌فروشی‌ها سرو می‌شود. برای درست کردن مایه فلافل، نخود خیس خورده را همراه با سیر، پیاز، گشنیز و جعفری و ادویه‌هایی مثل تخم گشنیز داخل چرخ گوشت می‌ریزند. سپس، صبر می‌کنند تا مایه فلافل برای یکی دو ساعت داخل یخچال بماند. در آخر، آن را با قالب مخصوص فلافل قالب می‌زنند و سرخ می‌کنند.

۲۱. گبولی ‌پلو

این غذای اصیل استان هرمزگان نیز یکی از پرطرفدارترین غذاهای جنوبی به شمار می‌رود. برای درست کردن این غذای پلویی باید پیاز نگینی خرد شده را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. پس از آن، گوشت خرد شده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به آن چند لیوان آب و مقداری چوب دارچین بیفزایید و اجازه بدهید تا گوشت مغزپخت شود.

پس از آن، گوشت و چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید. برنج خیس خورده را داخل آب گوشت بریزید و اجازه بدهید تا برنج با آب گوشت دم بکشد. در این فاصله، سیب زمینی و پیاز را سرخ کنید. گوشت پخته و ریش ریش شده را هم به این ترکیبات اضافه کنید و تفت دهید. پس از آن، نخود آبپز، پودر لیمو عمانی و کشمش را اضافه کنید. پس از اینکه برنج دم کشید، آن را با ترکیباتی که آماده کرده‌اید، تزیین و سرو کنید.

۲۲. نخود پلو

نخود پلو

نخود پلو در مقایسه با گبولی پلو غذایی ساده‌تر است. برای طبخ این غذا باید برنج نیم‌پز آبکشی شده را همراه با نخود آبپز و گوشت مرغ پخته و ریش ریش شده داخل قابلمه بریزید و دم کنید. البته، در صورت تمایل، می‌توانید از گوشت چرخ کرده سرخ شده همراه با پیاز به جای گوشت مرغ استفاده کنید. نخود پلو را معمولاً در کنار ترشی، ماست یا سالاد شیرازی سرو می‌کنند.

غذای جنوبی با تن ماهی

اگر ماهی جنوب در دسترس ندارید، نگران نباشید. شما می‌توانید تن ماهی را جایگزین آن کنید. تن ماهی که جوشانده شده و روغن آن را گرفته‌اید را برای پختن انواع غذای جنوبی به کار ببرید. علاوه‌براین، می‌توانید غذاهایی مانند آنچه در ادامه، معرفی می‌شوند را با تن ماهی آماده کنید.

۲۳. ادویه پلو با تن ماهی

ادویه پلو با تن ماهی

این غذای خوشمزه با ادویه پلویی جنوبی، تن ماهی و نخود فرنگی پخته می‌شود. تن ماهی آماده شده و بدون روغن را همراه با نخود فرنگی آبپز، گشنیز ساطوری شده و ادویه پلویی تفت می‌دهند. سپس، آن را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه می‌ریزند و صبر می‌کنند تا دم بکشد. 

۲۴. قلیه ماهی با تن ماهی

در صورتی که هوس قلیه ماهی کرده‌اید اما ماهی در دسترس ندارید یا به فکر طبخ یک غذای آسان برای ناهار هستید، قلیه با تن ماهی را پیشنهاد می‌دهیم. روش پخت این غذا به همان ترتیبی است که در دستورپخت قلیه ماهی توضیح دادیم؛ با این تفاوت که به جای ماهی سرخ شده از تن ماهی جوشانده که روغن اضافه آن گرفته شده، استفاده می‌کنند.

۲۵. پلو بندری با تن ماهی

برای طبخ این غذا با تن ماهی، باید سیر را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و اندکی جوز هندی تفت دهید. سپس، به آن گوجه فرنگی خرد شده بیفزایید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، تن ماهی آماده شده و بدون روغن را داخل قابلمه بریزید. پس از یکی دو دقیقه، رب گوجه فرنگی و شوید خشک را اضافه کنید. بعد از اینکه رنگ رب باز شد، برنج خیس خورده و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید. اجازه بدهید تا آب برنج تبخیر شود. سپس، شعله گاز را کم کنید تا پلو بندری دم بکشد.

غذای جنوبی با میگو

مهم‌ترین دسته از انواع غذای جنوبی، غذاهایی هستند که با میگو آماده می‌شوند. طعم میگو در این غذاها خاص و به‌یادماندنی است و تا مدت‌ها از خاطرتان نخواهد رفت. در ادامه، به معرفی نمونه‌هایی از انواع غذا با میگو به سبک اهالی جنوب می‌پردازیم.

۲۶. قلیه میگو

قلیه میگو

این غذای جنوبی خوشمزه با طعمی ترش و ملس جزو آن دسته غذاها است که نمی‌توان به آنها نه گفت. روش پخت قلیه میگو با طرز تهیه قلیه ماهی تفاوت چندانی ندارد. برای پختن این غذا باید سس قلیه را به روشی که توضیح دادیم، آماده کنید. سپس، میگو که با ادویه ماهی، زنجبیل و فلفل مزه‌دار و سرخ شده را به آن بیفزایید و اجازه بدهید تا قلیه مخصوص خوب جابیفتد.

۲۷. میگو پلو

میگو پلو یکی از غذاهای جنوبی و بندری خوشمزه است که دستورپخت اصیل آن را بوشهری‌ها می‌دانند. برای پختن این غذای خوشمزه باید سیر و پیاز را تفت دهید و به آن سیب زمینی خرد شده بیفزایید. پس از چند دقیقه، میگوی مزه‌دار شده با پودر سیر، نمک، فلفل، زعفران و آبلیمو را اضافه کنید. وقتی میگو سرخ شد، گوجه فرنگی خرد شده را بیفزایید. این ترکیبات باید همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه ریخته شوند. در آخر، صبر کنید تا میگو پلو با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

غذای جنوبی با دال عدس

دال عدس یکی از حبوباتی است که با شنیدن نام آن بلافاصله به یاد خوراک دال عدس جنوبی میفتیم. در ادامه، با این غذای خوشمزه جنوبی بیشتر آشنا می‌شوید.

۲۸. خوراک دال عدس

خوراک دال عدس

این غذای محلی صبحانه یا ناهاری خوشمزه برای کسانی است که غذاهای گیاهی را می‌پسندند. برای پختن این خوراک، باید دال عدس خیس خورده همراه با سیب زمینی خرد شده و چند لیوان آب درون قابلمه ریخته شود. پس از اینکه دال عدس و سیب زمینی نیم‌پز شدند، سسی مخصوص به آن اضافه کنید.

برای تهیه این سس باید سیر و پیاز را تفت دهید و به آن نمک، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا، پودر تخم گشنیز، پودر کاری، فلفل سیاه و زردچوبه بیفزایید. یکی دو دقیقه بعد از آن، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. وقتی رنگ رب باز شد هم چند قاشق عصاره تمر هندی به آن اضافه کنید. دال عدس و سیب زمینی باید همراه با این سس بپزند و مغزپخت شوند.

غذای جنوبی با تمر هندی

تمر هندی به غذاهای جنوبی طعم ترش و منحصربه‌فردی می‌بخشد. به همین دلیل، زمانی که از ساکنان جنوب ایران درباره بهترین چاشنی‌ها سؤال می‌کنید، معمولاً در کنار ادویه‌های جنوبی، نام تمر هندی را نیز می‌شنوید. از این چاشنی در طبخ برخی غذاها نظیر قلیه ماهی جنوبی استفاده می‌شود اما علاوه بر آن، غذاهای دیگری نیز هستند که جنوبی‌ها برای پختن آنها از تمر هندی استفاده می‌کنند. در این بخش، با محبوب‌ترین این غذاها آشنا می‌شوید.

۲۹. ماهی شکم پر جنوبی با تمر هندی

ماهی شکم پر جنوبی با تمر هندی

ماهی شکم پر جزو آن دسته از غذاها است که در جنوب کشور با طعمی بی‌نظیر طبخ می‌شود. برای اینکه این غذا را به روش جنوبی‌ها بپزید، باید ابتدا ماهی را با تمر هندی خوب مزه‌دار کنید. در این فاصله که ماهی مزه‌دار می‌شود، سیر و پیاز را سرخ کنید. پس از آن، گشنیز ساطوری شده، شنبلیله، نمک، زردچوبه، تخم گشنیز، رب انار، عصاره تمر هندی و فلفل عنابی را داخل تابه بریزید. وقتی گشنیز سرخ شد، این ترکیبات را داخل شکم ماهی مزه‌دار شده بریزید و اجازه بدهید تا ماهی برای نیم‌ ساعت در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزد.

۳۰. تمر هندی پلو

در صورتی که جزو طرفداران طعم تمر هندی در غذاها هستید، نباید از خیر تمر هندی پلو بگذرید. برای طبخ این غذای ساده و خوشمزه باید تن ماهی جوشانده که روغن آن را گرفته‌اید را با عصاره تمر هندی تفت دهید. سپس، این ترکیبات را همراه با گشنیز ساطوری و تفت داده شده، سیر له شده و برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه بریزید. حالا روی آن کمی کره بچینید و اجازه بدهید تا این غذای جنوبی خوب دم بکشد.

کلام آخر

دانستن طرز پخت چند مدل غذای جنوبی به رنگین‌تر شدن سفره مهمانی‌های شما کمک می‌کند. غذاهای جنوبی با ترکیباتی همچون ماهی، میگو، تمر هندی و ادویه‌های تند و تیز نظر هر مهمانی را به خود جلب خواهند کرد. بنابراین، اگر به فکر تهیه یک ناهار مهمانی هستید، می‌توانید همین حالا دست به کار شوید و یکی از ۳۰ مدل غذای جنوبی که در این مطلب معرفی شدند را بپزید.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *