blog

۴۱ مدل غذا برای خانم ها + غذا سریع، نونی و مجلسی

لیست غذا برای خانمهای شاغل و خانه‌دار

امروزه زنان نیز همانند مردان در خارج از خانه مشغول به کار هستند. بنابراین، در تنظیم برنامه غذایی هفتگی لیست غذا برای خانمهای شاغل یا حتی آقایانی که به آشپزی علاقه دارند، نقش اساسی ایفا می‌کند. داشتن یک لیست غذا برای خانمها و آقایان می‌تواند به آنها در انتخاب بهتر غذاهای هفتگی، چه برای محل کار و چه برای صرف غذا در خانه، کمک کند. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، به خانم‌های خانه‌دار یا شاغل فهرستی از غذاهای محبوب، نسبتاً جدید و کمتر تکراری برای ناهار یا شام پیشنهاد می‌دهیم.

لیست غذا برای خانمها با مرغ

معمولاً در لیست غذا برای خانم‌ های خانه‌دار یا شاغل از غذاهای ساده و سریع با مرغ نام برده می‌شود. این مدل غذاها برای افراد پرمشغله‌ای که ترجیح می‌دهند غذاهای سالم‌تر با گوشت مرغ میل کنند، مناسب هستند. در این بخش، به معرفی برخی از غذاهای خوشمزه با گوشت مرغ می‌پردازیم.

۱. سالاد الویه

سالاد الویه، این غذای روسی که حالا نسخه ایرانی آن برای ما جزو خوشمزه‌ترین غذاهاست، یکی از بهترین غذاها با مرغ به شمار می‌رود. این سالاد خاطره‌انگیز می‌تواند یک روز معمولی‌ و خسته‌کننده را به روزی دوست‌داشتنی و پرانرژی تبدیل کند.

برای درست کردن این سالاد خوشمزه باید گوشت سینه مرغ پخته و ریش ریش شده را با سیب زمینی و تخم مرغ آبپز و رنده شده، خیارشور خرد شده، نخود فرنگی آبپز، سس مایونز و هویج رنده شده ترکیب کنید. برای جذاب‌تر شدن طعم سالاد الویه مرغ می‌توانید به آن کمی آبلیموی تازه نیز بیفزایید.

در مامان‌پز ثبت‌نام کن

۲. خوراک مرغ

خوراک مرغ انواع مختلفی دارد. شما می‌توانید با استفاده از گوشت مرغ، سیب زمینی، قارچ، هویج و سبزیجات مختلف یک خوراک جذاب و سرشار از انرژی درست کنید. برای طبخ این خوراک باید ابتدا گوشت مرغ را با نمک، ادویه، آبلیموی تازه و زعفران مزه‌دار کنید. سپس، آن را همراه با سیر، پیاز، سیب زمینی یا سبزیجات دلخواه خود تفت دهید. در آخر نیز به آن پوره گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید. این خوراک خوشمزه را می‌توانید همراه با پلوی زعفرانی یا با نان تازه میل کنید.

۳. کیک مرغ

کیک مرغ

ممکن است بعد از تمام شدن کار و رسیدن به خانه، مهمان داشته باشید. در این صورت، کیک مرغ به عنوان یک غذای مجلسی جدید و نسبتاً سریع بهترین گزینه است. برای درست کردن این کیک پرطرفدار باید کناره‌های نان تست را جدا کنید. سپس، آن را کف قالبی که با سلفون پوشانده شده، بچینید.

در مرحله بعدی، روی نان تست را به سسی درست شده از ماست خامه‌ای و سس مایونز آغشته کنید. روی این سس را با گوشت مرغ آبپز و ریش ریش شده، نخود فرنگی و ذرت آبپز، هویج رنده شده، پیازچه ساطوری شده و مغز گردو و خیارشور خرد شده بپوشانید. حالا روی این ترکیبات را با نان تست بپوشانید و دوباره لایه قبلی را تکرار کنید. چند مرتبه این لایه‌ها را تکرار کنید تا ظرف مورد نظر پر شود. در آخر، روی کیک را با سلفون بپوشانید.

کیک مرغ باید برای چند ساعت در یخچال بماند. پس از آن، کیک را با لایه‌ای از سس مایونز بپوشانید و با ترکیباتی مانند هویج و سبزیجات تزیین کنید. به این ترتیب، یک کیک مرغ جذاب و دوست‌داشتنی آماده سرو می‌شود.

۴. مرغ پرتقالی

مرغ پرتقالی

مرغ پرتقالی یکی از ساده‌ترین غذاها با مرغ است. این غذا به‌ویژه در فصل پاییز و زمستان که مرکبات تازه در دسترس هستند، جزو بهترین گزینه‌ها برای ناهار یا شام است. برای آماده کردن مرغ پرتقالی، باید ابتدا گوشت مرغ را با نمک و ادویه‌های دلخواه مزه‌دار کنید. سپس، سیر و پیاز را سرخ کرده و گوشت مرغ را به آن اضافه کنید. وقتی گوشت مرغ با حرارت ملایم مغزپخت شد، آب پرتقال تازه را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا غذا خوب جا بیفتد.

۵. ناگت مرغ

ناگت مرغ یک غذای فوری و خوشمزه برای روزهایی است که فرصت آشپزی ندارید. کافیست گوشت سینه یا فیله مرغ را در ابعاد دلخواه خرد کنید و با بیفتک‌کوب بکوبید. سپس، آن را به ترتیب به آرد گندم، تخم مرغ هم‌زده و آرد سوخاری آغشته کنید. می‌توانید ناگت‌های آماده شده را در فریزر نگهداری کرده یا بلافاصله سرخ کنید.

۶. اسنک مرغ و قارچ

اسنک مرغ و قارچ

اگر یک غذای فوری و خوشمزه برای ناهار محل کار می‌خواهید و به انواع ساندویچ علاقه دارید، به شما اسنک مرغ و قارچ را پیشنهاد می‌دهیم. این اسنک پرطرفدار می‌تواند بهترین گزینه برای ناهار یا میان‌وعده کارمندان یا دانش‌آموزان باشد.

نان تست را به اندکی از سس دلخواه خود آغشته کنید. حالا روی آن گوشت مرغ آبپز و ریش ریش شده، قارچ تفت داده شده و ذرت آبپز بریزید. سپس، یک پنیر چدار یا پنیر پیتزای ورقه‌ای روی ترکیبات نان تست بگذارید. روی این پنیر را هم با یک نان تست دیگر بپوشانید. ساندویچ را داخل دستگاه اسنک‌ساز قرار دهید تا اسنک آماده شود.

۷. مرغ سوخاری

مرغ سوخاری

تکه‌های مرغ را به ترکیبی از ماست چکیده، پیاز رنده شده، سبزیجات معطر، نمک و فلفل سیاه آغشته کنید و اجازه بدهید تا خوب مزه‌دار شود. سپس، آن را به ترتیب در آرد سفید و آرد سوخاری بغلتانید. حالا تکه‌های مرغ را سرخ کنید تا مرغ سوخاری آماده سرو شود.

لیست غذا برای خانمها بدون برنج

از جمله محبوب‌ترین غذاها در لیست غذا برای خانم‌ها، می‌توان به غذاهای نونی یا غذاهایی که بدون برنج طبخ می‌شوند، اشاره کرد. این غذاها اغلب به مدت زمان کمتری برای پخت نیاز دارند و می‌توان برخی از آنها را به عنوان غذای سرد برای سرکار نیز آماده کرد. این دسته از غذاها چه سرد باشند و چه به صورت گرم سرو شوند، همیشه نظر اعضای خانواده یا مهمان‌های شما را به خود جلب خواهند کرد.

۸. کوکو سیب زمینی

کوکو سیب زمینی

اگر از ایرانی‌ها نام بهترین غذاها با نان را بپرسید، احتمالاً به لیستی از کوکوها اشاره خواهند کرد. در این فهرست نیز معمولاً کوکو سیب زمینی صدرنشین است. مایه این کوکوی پرطرفدار را با سیب زمینی آبپز، پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و ادویه‌های دلخواه درست می‌کنند. این کوکو را می‌توانید به هر شکلی که دوست دارید، سرخ کنید.

۹. واویشکا

واویشکا نوعی غذای شمالی است که کم کم در میان غذاهای ایرانی برای ناهار یا شام محبوبیت یافته است. برای طبخ این خوراک خوشمزه باید سیر و پیاز را تفت دهید. سپس، به آن گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید. وقتی گوشت خوب سرخ شد هم گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در آخر، این غذا باید با حرارت ملایم خوب بپزد و آماده سرو شود. برای درست کردن واویشکا می‌توانید از گوشت مرغ، بوقلمون یا گوشت قرمز چرخ‌کرده استفاده کنید.

۱۰. اشکنه

اشکنه

اشکنه یک غذای اصیل ایرانی برای روزهایی است که نمی‌دانید ناهار یا شام چه بپزید. برای درست کردن این غذا باید پیاز را تفت دهید و به آن نمک، زردچوبه، آرد گندم و شنبلیله خشک بیفزایید. پس از یکی دو دقیقه، آب را اضافه کنید. وقتی اشکنه نسبتاً غلیظ شد هم چند تخم مرغ در قابلمه بشکنید. با پخته شدن تخم مرغ، اشکنه آماده سرو می‌شود.

۱۱. کشک بادمجان

انواع غذا با بادمجان نیز معمولاً در فهرست بهترین غذاها برای شام یا ناهار قرار دارند. در میان این غذاها کشک بادمجان بیش از همه محبوب است. برای پختن این غذای خوشمزه باید بادمجان آبپز، کبابی یا سرخ شده را له کرده و به آن مغز گردوی خرد شده، کشک رقیق شده و پیاز داغ و نعنا داغ اضافه کنید. در نهایت، باید صبر کنید تا کشک بادمجان با حرارت ملایم خوب جابیفتد.

۱۲. تاس کباب

تاس کباب

همین حالا از محل کار به خانه بازگشته‌اید و برای آشپزی فرصت چندانی ندارید؟ در این صورت، تاس کباب همان غذایی است که می‌تواند شما را نجات دهد. کافیست پیاز را سرخ کنید و به آن گوشت ریز خرد شده بیفزایید. وقتی گوشت با حرارت ملایم مغزپخت شد، به آن سیب زمینی مکعبی خرد شده و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. به این ترتیب، در کمتر از یکی دو ساعت یک غذای خوشمزه خواهید داشت.

۱۳. کوکو لوبیا سبز

کوکو لوبیا سبز به عنوان یک غذای نسبتاً فوری می‌تواند گزینه بعدی شما برای تهیه یک ناهار یا شام خوشمزه باشد. برای درست کردن مایه این کوکو باید لوبیا سبز خرد و تفت داده شده را با پیاز تفت داده شده، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل ترکیب کنید. در آخر، مایه کوکو را به اشکال دلخواه خود درون تابه بریزید و با روغن سرخ کنید.

۱۴. آش‌های شناسنامه‌دار ایرانی

آش شناسنامه‌دار ایرانی

انواع آش ایرانی نیز گزینه بعدی برای خانم‌هایی هستند که به طبخ یک غذای خوشمزه و مقوی فکر می‌کنند. برخی از این آش‌ها مانند آش گوجه و آش کدو حلوایی جزو آش‌های پاییزی هستند و برخی دیگر مثل آش سبزی یا آش رشته را می‌توانید در هر فصل از سال بپزید. آش‌های ایرانی معمولاً از حبوبات، سبزیجات تازه و ساطوری شده یا غلاتی مانند جو درست می‌شوند و برای طبخ آنها نیازی نیست که یک سرآشپز حرفه‌ای باشید.

لیست غذا برای خانمها با برنج

شاید جزو آن دسته از افراد باشید که غذا به‌ویژه در وعده ناهار را بدون پلو یا چلو کامل نمی‌دانند. در نتیجه، همیشه در جستجوی لیست غذا برای خانمها به دنبال غذاهای پلویی یا چلویی هستید. در این صورت، به شما نمونه غذاهایی که در ادامه معرفی می‌شوند را پیشنهاد می‌دهیم.

۱۵. دمپختک

دمپختک

دمپختک گزینه‌ای فوری برای آن دسته از افراد است که پس از رسیدن به خانه به طبخ یک غذای پلویی سریع فکر می‌کنند. برای طبخ این پلومخلوط خوشمزه باید پیاز را تفت دهید و گوشت ساطوری شده، نمک و ادویه‌های دلخواه اضافه کنید. بعد از سرخ شدن گوشت، هویج رنده شده را اضافه کنید. پس از چند دقیقه، عدس خیس خورده و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید.

اجازه بدهید تا عدس نیم‌پز شود. سپس، سبزیجات معطر و کلم برگ خرد شده را به آن بیفزایید. بعد از آنکه سبزیجات و کلم نرم شدند، برنج خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه بدهید تا آب برنج تبخیر شود. در آخر، دمپختک را دم کنید. البته، این روش برای طبخ دمپختک عدس به کار می‌رود. شما می‌توانید از مواد اولیه دیگری نظیر باقالی سبز نیز برای طبخ این غذا استفاده کنید.

۱۶. عدس پلو

عدس پلو چه با گوشت چرخ‌کرده و چه با گوشت مرغ، همیشه یکی از محبوب‌ترین غذاهای پلویی برای ناهار یا شام است. علت انتخاب این غذا به عنوان یکی از بهترین مدل‌های لیست غذا برای خانم‌ها نیز روش طبخ ساده آن است. برای پختن این غذا باید عدس و برنج نیم‌پز آبکشی شده را داخل قابلمه بریزید و دم کنید. در آخر نیز گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ آبپز و ریش ریش شده که با پیاز تفت داده‌اید را همراه با کشمش به آن بیفزایید.

۱۷. کشمش پلو

کشمش پلو

اگر به دنبال یک غذای پلویی مقوی برای تنظیم لیست غذا برای خانم های ایرانی هستید، کشمش پلو نیز گزینه مناسبی است. برای طبخ این غذا باید گوشت مرغ آبپز و ریش ریش شده را با پیاز، لپه نیم‌پز شده، کشمش خیس خورده، نمک و ادویه‌های دلخواه تفت دهید. ترکیب به دست آمده را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا کشمش پلو با حرارت ملایم خوب دم بکشد.

۱۸. قنبر پلو

ابتدا با گوشت چرخ‌کرده و پیاز رنده شده کوفته قلقلی‌هایی درست کرده و سرخ کنید. سپس، پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید و به آن مغز گردوی خرد شده، کوفته قلقلی و کشمش خیس خورده بیفزایید. این ترکیبات را با رب انار و زعفران خوشمزه‌تر کنید. در آخر، برنج نیم‌پز آبکشی شده را همراه با این ترکیبات داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا قنبر پلو با حرارت ملایم دم بکشد.

۱۹. هویج پلو

هویج پلو

هویج پلو انواع مختلفی دارد. برای طبخ این غذا می‌توانید از گوشت مرغ، گوشت چرخ‌کرده یا حتی سویا استفاده کنید. ساده‌ترین روش پخت این غذا بدون گوشت است. پیاز تفت داده شده را با هویج رنده شده تفت دهید و به آن نمک، زردچوبه و پودر دارچین بیفزایید. در آخر، این ترکیبات را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا هویج پلو دم بکشد.

۲۰. چلو گوشت

چلو گوشت یک غذای ساده خانگی است که می‌تواند به غذای مجلسی ایرانی برای ناهار نیز تبدیل شود. برای طبخ این غذای پلویی خوشمزه باید سیر و پیاز را تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، گوشت خرد شده، زردچوبه و زعفران دم‌کرده را اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت سرخ شود، سپس، رب گوجه فرنگی را بیفزایید. پس از اینکه رنگ رب باز شد، چند لیوان آب به گوشت اضافه کنید. گوشت باید خوب مغزپخت شود. در نهایت، وقتی آب گوشت تبخیر شد، آن را در کنار پلوی زعفرانی سرو کنید.

لیست غذا برای خانمها بدون گوشت

اگر رژیم گیاهخواری را انتخاب کرده‌اید و به دنبال غذاهای گیاهی بدون گوشت هستید، گزینه‌های فراوانی دارید. غذاهایی که در این بخش با نمونه‌های آنها آشنا می‌شوید، با ترکیبات گیاهی خاصی آماده می‌شوند که شما را از مصرف مواد پروتئینی به‌ویژه گوشت قرمز بی‌نیاز می‌کنند.

۲۱. عدسی

عدسی

عدسی یک ناهار، صبحانه یا شام بدون گوشت است. برای پختن این خوراک گیاهی باید پیاز را تفت دهید و به آن مقداری آرد بیفزایید. یکی دو دقیقه بعد از آن، عدس خیس خورده و چند لیوان آب به قابلمه بیفزایید. به این ترتیب، عدسی با حرارت ملایم آماده سرو می‌شود.

۲۲. خوراک لوبیا سبز

خوراک لوبیا سبز برای آن دسته از خانم‌ها که به طبخ یک خوراک لوبیا بدون گوشت فکر می‌کنند، جذابیت دارد. جهت طبخ این خوراک خوشمزه باید لوبیا سبز خرد شده را سرخ کنید و به آن هویج خرد شده بیفزایید. وقتی هویج و لوبیا سرخ شدند، سیب زمینی را اضافه کنید. در آخر، رب گوجه فرنگی تفت داده شده با روغن و ادویه‌ها را داخل تابه بریزید و به خوراک یکی دو لیوان آب اضافه کنید. پس از اینکه آب خوراک غلیظ شد، می‌توانید آن را سرو کنید.

۲۳. میرزا قاسمی

میرزا قاسمی

فرقی نمی‌کند که میرزا قاسمی را با بادمجان آبپز درست کنید یا بادمجان کبابی یا سرخ شده؛ به‌هرحال، نتیجه آن یک غذای پرطرفدار برای ناهار یا شام می‌شود. برای طبخ این غذا باید بادمجان آماده شده به یکی از روش‌های دلخواه خود را ساطوری کنید. سپس، آن را با سیر داغ ترکیب کنید. اجازه بدهید تا بادمجان و سیر سرخ شوند. پس از آن، پوره گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد هم تخم مرغ را اضافه کنید. در این مرحله، سرعت عمل شما حرف اول را می‌‌زند؛ چراکه باید تخم مرغ را سریع هم بزنید تا به‌خوبی با ترکیبات داخل تابه مخلوط شود.

۲۴. خوراک دال عدس

خوراک دال عدس جنوبی یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای ناهار یا شام است. برای طبخ این غذای محبوب از لیست غذا برای خانمها باید پیاز، نمک و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز طلایی شود. سپس، رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید. بعد از یکی دو دقیقه، دال عدس خیس خورده و سیب زمینی مکعبی خرد شده را داخل قابلمه بریزید و به آن چند لیوان آب اضافه کنید. حالا اجازه بدهید تا خوراک دال عدس با حرارت ملایم آماده سرو شود.

۲۵. حمص

حمص

پوست نخود خیس خورده را جدا کنید. پس از آن، نخود را همراه با ارده، یخ، آبلیمو، سیر، نمک، فلفل و روغن زیتون داخل غذاساز بریزید. ترکیب به دست آمده یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای خاورمیانه یعنی حمص است. حمص می‌تواند در کنار هویج یکی از بهترین میان‌وعده‌ها یا غذاهای ساده برای ناهار باشد.

۲۶. سالاد تبوله

اگر به درست کردن یک سالاد رژیمی برای ناهار فکر می‌کنید، سالاد تبوله یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شماست. برای درست کردن این سالاد باید بلغور گندم ریز نرم شده با آب گرم، گوجه فرنگی و خیار نگینی خرد شده و پیازچه، نعنا و جعفری ساطوری شده را داخل ظرفی ترکیب کنید. در آخر، به آن آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه بیفزایید.

۲۷. ناگت سبزیجات

ناگت سبزیجات

زمانی که صحبت از ناگت می‌شود، اغلب به یاد ناگت مرغ میفتیم اما ناگت سبزیجات نیز می‌تواند غذایی برای ناهار یا شام باشد. برای درست کردن این ناگت باید سبزیجات دلخواه خود مثل کدو سبز، هویج و سیب زمینی را در اشکال دلخواه برش بزنید. سپس، آنها را به ترتیب در آرد گندم، تخم مرغ هم‌زده با نمک و فلفل و آرد سوخاری بغلتانید. در نهایت، سبزیجات آماده شده را در روغن سرخ کنید.

لیست غذا برای خانمها شام

غذاهایی که تا اینجا معرفی کردیم می‌توانند جزو گزینه‌های شام در لیست غذا برای خانمهای خانه دار باشند. علاوه‌براین، غذاهای دیگری نیز برای شام مناسب هستند که در ادامه، با محبوب‌ترین نمونه‌های آنها آشنا می‌شوید.

۲۸. همبرگر خانگی

همبرگر خانگی

برگر خانگی یکی از گزینه‌های پرطرفدار برای شام است. برای درست کردن مایه این همبرگر روش‌های مختلفی وجود دارد اما بهترین آنها استفاده از ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی است که دو بار چرخ شده است. این گوشت را در حد یکی دو دقیقه با دست ورز دهید. سپس، قالب بزنید و داخل تابه سرخ کنید. وقتی یک طرف گوشت سرخ شد، آن را برگردانید و روی آن نمک و فلفل سیاه بپاشید. اجازه بدهید تا سمت دیگر گوشت سرخ شود. پس از آن، دوباره همبرگر را برگردانید و به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنید.

این روش ساده‌ترین راه برای طبخ همبرگر خانگی است اما می‌توانید این غذا را به روش‌های دیگری نیز آماده کنید. درست کردن همبرگر خانگی روی اجاق گاز، روی منقل یا حتی ایرفرایر کمتر از یکی دو ساعت زمان می‌برد.

۲۹. پاستا آلفردو

پاستا آلفردو

پاستا با سس آلفردو غذایی است که در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود. به همین علت، جزو محبوب‌ترین غذاها برای شام است. برای پختن سس این پاستا باید سیر رنده شده را با کره تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، مرغ خرد شده، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت مرغ بپزد. سپس، قارچ خرد شده را اضافه کنید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، آرد تفت داده شده با کره و شیر را اضافه کنید. در آخر، خامه و پاستای نرم و آبکشی شده را داخل تابه بریزید و اجازه بدهید تا سس آلفردو غلیظ شود.

۳۰. فلافل

فلافل یکی از غذاهای صدرنشین در لیست غذا برای خانمها شام ساده است. در واقع، این شام ساده با نخود به اندازه‌ای سریع آماده می‌شود که معمولاً در فهرست غذاهای هفتگی هر خانه‌ای قرار دارد.

برای درست کردن مایه فلافل باید نخود خیس خورده را همراه با سیر، پیاز، جعفری و گشنیز داخل چرخ گوشت بریزید. به مایه به دست آمده نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز اضافه کنید. پس از یک ساعت استراحت کردن مایه فلافل داخل یخچال، آن را قالب بزنید و سرخ کنید.

۳۱. میگو سوخاری

میگو سوخاری

اگر به طبخ یک غذای دریایی برای شام فکر می‌کنید، انواع غذا با میگو نیز می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای شما باشند. میگو سوخاری یکی از محبوب‌ترین این غذاها محسوب می‌شود. میگو را با سیر رنده شده، آبلیمو، نمک و فلفل مزه‌دار کنید. یکی دو ساعت بعد از آن، میگو را به ترتیب به آرد گندم، تخم مرغ هم‌زده و آرد سوخاری آغشته کرده و سرخ کنید. میگو سوخاری را می‌توانید همراه با نان باگت یا شوید پلو میل کنید.

لیست غذا برای خانمها ناهار

ناهار را هم می‌توانید از میان گزینه‌هایی که تا اینجا معرفی شدند، انتخاب کنید. البته، انتخاب شما به این غذاها محدود نمی‌شود؛ بلکه می‌توانید از نمونه‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند نیز برای تنظیم برنامه غذایی هفتگی خود استفاده کنید.

۳۲. چلوخورشت‌های ایرانی

چلوخورشت‌ ایرانی

چلوخورشت‌هایی مانند چلوخورشت‌های قیمه، قرمه سبزی و فسنجان همیشه در فهرست غذاهای ایرانی برای ناهار یا شام قرار دارند. به همین دلیل، در این لیست غذا برای خانم‌ها فقط به این غذاها اشاره می‌کنیم. خورشت‌های ایرانی با پیاز و گوشت خرد شده که با رب گوجه فرنگی و حبوبات ترکیب شده درست می‌شوند. بعضی از این خورشت‌ها نیز مانند خورش فسنجان با گوشت مرغ یا کوفته قلقلی و رب انار و مغز گردو طبخ می‌شوند. این خورشت‌ها در کنار پلوی زعفرانی یا کته همیشه جزو غذاهای پرطرفدار ایرانی هستند.

۳۳. باقالی پلو با مرغ

معمولاً باقالی پلو را همراه با گوشت می‌پزند اما می‌توانید به جای باقالی پلو با گوشت، این غذا را با گوشت مرغ بپزید. سیر و پیاز را تفت دهید و گوشت مرغ، نمک، فلفل و زعفران را به آن بیفزایید. پس از اینکه گوشت مرغ سرخ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در آخر، اجازه بدهید تا گوشت مرغ با حرارت ملایم بپزد.

در این فاصله، باقالی سبز تازه را همراه با نمک و آب نیم‌پز کنید. سپس، برنج خیس خورده و شوید به آن بیفزایید. وقتی برنج نیم‌پز شد، باقالی و برنج را آبکشی کنید. در نهایت، ترکیب برنج و باقالی را داخل قابلمه بریزید و به آن کمی آب و روغن بیفزایید. حالا صبر کنید تا باقالی پلو دم بکشد و آماده سرو با مرغ شود.

۳۴. سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی

ابتدا ماهی را با زعفران، نمک، زردچوبه، فلفل و سیر خوب مزه‌دار کنید. سپس، آن را داخل تابه بریزید تا با روغن داغ سرخ شود. در همین فاصله، سبزی پلویی ساطوری شده شامل تره، گشنیز، شوید، جعفری و کمی شنبلیله را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه بریزید. حالا صبر کنید تا سبزی پلو با حرارت ملایم دم بکشد. سبزی پلو با ماهی که به این روش درست کرده‌اید، می‌تواند ناهار یک روز کاری یا تعطیل شما باشد.

۳۵. ماش پلو

ماش پلو یکی از ساده‌ترین غذاهای پلویی برای ناهار است. برای درست کردن این پلومخلوط به شکل دمپختک باید ماش را با آب نیم‌پز کنید. سپس، برنج خیس خورده همراه با نمک، اندکی پودر کاری و روغن به آن بیفزایید. پس از اینکه ماش پلو دم کشید، آن را با ماست نوش جان کنید.

۳۶. استانبولی

استانبولی

استانبولی یکی دیگر از بهترین غذاها از لیست غذا برای خانمها ساده است. مراحل طبخ این غذای خوشمزه، سریع و ساده با تفت دادن پیاز شروع می‌شود. پس از اینکه پیاز سبک و بلوری شد، سیب زمینی خرد شده و پوره گوجه فرنگی را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. سپس، به آن برنج خیس خورده و یکی دو لیوان آب اضافه کنید. در نهایت، پس از تبخیر شدن آب برنج، آن را مثل دمپختک دم کنید.

غذاهای سریع و مقوی برای خانم‌های شاغل

برنامه هفتگی غذای کارمندان باید شامل غذاهای مقوی و پرانرژی نیز باشد. در این بخش، با محبوب‌ترین انواع غذای آسان برای ناهار آشنا می‌شوید. برای طبخ این غذاها به کمتر از یکی دو ساعت زمان نیاز دارید.

۳۷. کوکو سبزی

کوکو سبزی

کوکو سبزی جزو آن دسته از غذاهاست که هم به صورت گرم و هم به شکل سرد سرو می‌شود. برای درست کردن مایه این کوکو باید سبزی کوکو را با آرد گندم، نمک، فلفل، تخم مرغ، زرشک خیس خورده و مغز گردوی خرد شده ترکیب کنید. در آخر، مایه کوکو را به شکل دلخواه خود سرخ و سرو کنید.

۳۸. کتلت تن ماهی

کتلت تن ماهی یکی از غذاهای مقوی و نسبتاً جدید از لیست غذا برای خانم های شاغل است. برای درست کردن مایه این کتلت باید تن ماهی جوشیده که روغن آن را جدا کرده‌اید با سیب زمینی آبپز له شده ترکیب کنید. سپس، ذرت آبپز، جعفری ساطوری شده، نمک و فلفل سیاه بیفزایید. مایه به دست آمده را با آرد سوخاری ترکیب کنید و با دست به شکل کتلت حالت دهید. کتلت‌ها را یکی یکی در روغن سرخ کنید. این غذا با تن ماهی را می‌توانید همراه با نان تازه یا پلوی زعفرانی نوش جان کنید.

۳۹. سالاد کینوا

دانه کینوا یکی از دانه‌های گیاهی مقوی و سالم برای درست کردن انواع سالاد است. ساده‌ترین نوع این سالاد از ترکیب دانه کینوای خیس خورده در آب گرم، کرفس، جعفری، پیاز بنفش، پیازچه، پرتقال و خیار خرد شده، بادام زمینی خرد شده، روغن زیتون، آبلیمو و سس بادام زمینی درست می‌شود. این سالاد پاییزی شما را برای مدتی طولانی در محل کار سیر نگه می‌دارد و از ریزه‌خواری که اصلی‌ترین دلیل اضافه وزن است، در امان خواهید ماند.

۴۰. خوراک گل کلم و سیب زمینی

خوراک گل کلم و سیب زمینی

خوراک گل کلم و سیب زمینی یکی از غذاهای سریع و مقوی برای خانم‌های شاغل است. برای آماده کردن این غذا باید زنجبیل رنده شده را تفت دهید. سپس، به آن سیب زمینی خرد شده بیفزایید. پس از اینکه سیب زمینی کمی نرم شد، گل کلم که خرد کرده‌اید را به ان بیفزایید. پس از نرم شدن گل کلم نیز نمک، فلفل، پودر زیره و زردچوبه را اضافه کنید. چند دقیقه بعد از آن، نخود فرنگی آبپز را داخل تابه بریزید. مراحل پخت این غذا با گل کلم با اضافه کردن رب گوجه فرنگی به اتمام می‌رسد. در آخر، باید صبر کنید تا این خوراک با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

۴۱. کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای یکی دیگر از گزینه‌هایی است که بدون نام بردن از آن، لیست غذا برای خانمها تکمیل نمی‌شود. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده‌ای که آب آن را گرفته‌اید ترکیب کنید و به آن نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید. پس از اینکه گوشت را خوب ورز دادید، مایه کباب تابه‌ای را کف تابه پهن کنید. روی این مایه شیارهایی ایجاد کنید تا شکل کباب پیدا کند. وقتی یک طرف کباب‌ها با حرارت ملایم سرخ شد، کباب‌ها را برگردانید و صبر کنید تا سمت دیگر آنها نیز سرخ شود. در آخر، کباب تابه‌ای را با گوجه فرنگی سرخ شده و نان یا برنج سرو کنید.

کلام آخر

انتخاب و تهیه لیست غذا برای خانمها یا افرادی که شاغل هستند، معمولاً دشوارتر است. در این مطلب، با ۴۱ غذای محبوب یا جدید آشنا شدید. این غذاها را می‌توانید به فهرست برنامه غذایی هفتگی خود اضافه کنید تا هر هفته مجبور نباشید به این سؤال تکراری پاسخ دهید که ناهار یا شام چی بپزم.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *