blog

6 روش از جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه

جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه و تابه

شاید برای شما نیز این اتفاق رخ داده باشد که هنگام آشپزی متوجه شوید که غذا به قابلمه یا تابه چسبیده است. احتمالاً نهایت تلاش خود را به کار بسته‌ بودید تا غذا به ظرف نچسبد اما در آخر، با این صحنه ناگوار مواجه شده‌اید. این اتفاق نه تنها به ظروف آشپزی شما آسیب می‌رساند، بلکه موجب می‌شود که مواد مضر به کار رفته در ظرف، داخل غذای شما شوند. پس چاره چیست؟ سرآشپزهای حرفه‌ای برای جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه یا سایر ظروف آشپزی ترفندهایی دارند که قرار است در این مطلب از مامان‌پز، با بهترین آنها آشنا شوید.

جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه

ممکن است هنگام سرخ کردن کوکو یا کتلت متوجه شوید که مایه غذا به کف تابه شما چسبیده است. این اتفاق به ویژه زمانی که تابه از جنس استیل یا روی باشد، رخ می‌دهد. جهت جلوگیری از چسبیدن غذا به ماهیتابه باید اول از همه، آن را با روغن کاملاً چرب کنید. پس از آن، اجازه بدهید تا تابه و روغن داخل آن کاملاً داغ شود. علاوه‌براین، راه‌های دیگری برای پیشگیری از چسبیدن غذا به کف تابه وجود دارند که در ادامه، بهترین آنها را معرفی می‌کنیم.

۱. از قاشق فلزی یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید

یکی از مهم‌ترین دلایل چسبیدن مواد غذایی به کف تابه‌های تفلون، وجود خش‌هایی در کف این تابه‌ها است. اگر از قاشق چوبی برای سرخ کردن غذا در این تابه‌ها استفاده نکنید، به مرور زمان خش‌هایی در کف آن ایجاد می‌شود که مواد غذایی به آنها می‌چسبند. شستن این ظروف با سیم ظرفشویی خطای جبران‌ناپذیر دیگری است که موجب چسبیدن مواد غذایی به کف این ظروف هنگام پخت و پز می‌شود.

در مامان‌پز ثبت‌نام کن

۲. از سرکه سیب استفاده کنید

برای جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه می‌توانید از سرکه سیب استفاده کنید. پیش از اینکه شعله گاز را روشن کنید، مقداری سرکه سیب کف تابه بریزید. با روشن شدن شعله گاز و افزایش دمای این ظرف، کم کم سرکه سیب تبخیر می‌شود. این کار به صاف شدن کف تابه‌های مختلف به ویژه تابه آلومینیومی و نچسبیدن غذا به آن کمک می‌کند.

۳. از روغن زیتون یا کره استفاده کنید

از کره استفاده کنید

استفاده درست از تابه یکی از تکنیک‌های آشپزی حرفه‌ای است و شامل جلوگیری از چسبیدن غذا با کره یا روغن زیتون نیز می‌شود. اگر کف تابه را با روغن زیتون یا کره چرب کنید، احتمال اینکه غذا به آن بچسبد، کاهش می‌یابد. علاوه‌براین، آشپزی با کره یا روغن زیتون به افزایش سلامت غذاهای شما نیز کمک می‌کند.

۴. دمای مواد غذایی را به دمای اتاق برسانید

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از چسبیدن غذا کف تابه این است که صبر کنید تا دمای مواد غذایی به دمای اتاق برسند. به طور مثال، اگر می‌خواهید یک ناگت مرغ فریزری شده را سرخ کنید، آن را برای دقایقی روی پیشخوان آشپزخانه بگذارید. بعد از اینکه ناگت یخ‌زدایی شد و دمای آن به دمای آشپزخانه رسید، آن را درون روغن داغ شده داخل تابه بگذارید. به این ترتیب، هم ناگت شما بهتر سرخ خواهد شد و هم به کف تابه نمی‌چسبد.

۵. از مواد غذایی خشک استفاده کنید

از مواد غذایی خشک استفاده کنید

اگر ماده غذایی که قصد سرخ کردن آن را دارید، یک ماده غذایی یا غذای نیمه آماده خانگی و فریزری شده است، بهتر است که اجازه بدهید تا یخ‌زدایی شده و آب اضافی آن خشک شود. سپس، آن را درون تابه داغ شده بیندازید.

۶. از نمک استفاده کنید

اگر از یک سرآشپز قدیمی راه‌های جلوگیری از چسبیدن غذا به ته ظرف یا تابه را سؤال کنید، احتمالاً به نمک نیز اشاره خواهد کرد. نمک می‌تواند به عنوان لایه‌‌ای میان غذا و کف تابه عمل کند. پیش از اینکه روغن را داخل تابه بریزید، کف تابه اندکی نمک بپاشید. سپس، روغن را اضافه کنید. البته، آشپزی با نمک ترفندهای خاص خود را دارد و باید به اندازه نمک غذا نیز توجه داشته باشید.

روش جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه

روش جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه

برای جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه‌ها باید ترفندهایی که به هر قابلمه مربوط می‌شوند را به کار ببرید. در ادامه، با روش‌های جلوگیری از چسبیدن غذا به رایج‌ترین انواع قابلمه آشنا می‌شوید.

چسبیدن غذا به قابلمه روحی

آشپزی با ظروف روی یا همان روحی مستلزم این است که از این ظروف به درستی استفاده کنید. وقتی برای اولین بار یک قابلمه روحی خریداری می‌کنید، باید پیش از هر کاری، آن را با مایع ظرفشویی و آب گرم بشویید. سپس، آن را با سرکه سفید و آب پر کنید و اجازه بدهید تا برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه این محلول درون ظرف بجوشد. در مرحله بعدی، ظرف را بشویید و کاملاً خشک کنید.

برای آشپزی با این ظرف باید مقداری روغن داخل آن بریزید و صبر کنید تا ظرف با حرارت ملایم کم کم داغ شود. در آخر نیز ظرف را با یک اسکاچ نرم بشویید.

چسبیدن غذا به قابلمه استیل

مهم‌ترین علت چسبیدن غذا به قابلمه استیل این است که افراد صبر نمی‌کنند تا این ظرف کاملاً داغ شود. برای آشپزی با ظروف استیل، داغ شدن روغن حرف اول را می‌زند. شما باید روغن مورد نیاز برای پخت و پز را داخل این نوع ظرف بریزید و اجازه بدهید تا خوب داغ شود. توجه به نکاتی که برای آشپزی با تابه و جلوگیری از چسبیدن غذا به کف آن توضیح دادیم نیز می‌تواند به کاهش بسیاری از مشکلات شما در این مواقع کمک کند.

چسبیدن غذا به قابلمه چدن

ظروف چدن به دلیل ویژگی‌هایی مانند ضدزنگ بودن، کاربری آسان و حفظ بهتر عطر و طعم غذاها، در مقایسه با سایر انواع قابلمه و ظروف محبوبیت بیشتری دارند. بااین‌حال، اگر از این ظروف به خوبی نگهداری نشود یا در آشپزی با آنها دقت کافی نداشته باشید، ممکن است غذا به کف آنها بچسبد.

علاوه بر نکاتی که برای جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه توضیح دادیم، برای استفاده از قابلمه‌های چدنی، باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید. مهم‌ترین این نکات این است که بلافاصله پس از آشپزی، داخل قابلمه آب سرد نریزید. تغییر ناگهانی دمای ظرف ممکن است به سطح آن آسیب برساند. علاوه‌براین، نباید از مایع سفیدکننده یا ابزار نوک تیز برای تمیز کردن این نوع ظروف استفاده کرد.

چسبیدن غذا به قابلمه تفلون

شستشوی درست برای جلوگیری از چسبیدن غذا به قابلمه تفلون

قابلمه تفلون معمولاً یکی از اولین انتخاب‌های افراد مبتدی برای آشپزی است. بااین‌حال، در برخی از مواقع، این افراد پس از مدتی متوجه می‌شوند که غذا کف تابه یا قابلمه تفلون آنها می‌چسبد. مهم‌ترین علت چسبیدن غذا به قابلمه تفلون، وجود خش‌هایی است که به مرور زمان و با استفاده از قاشق فلزی روی سطح آن ایجاد شده‌اند. استفاده از اسکاچ‌های زبر برای شستشوی این نوع ظروف نیز می‌تواند علت چسبیدن غذا به قابلمه تفلون باشد.

بنابراین، نگهداری از ظروف تفلون، مهم‌ترین نکته‌ای است که باید در نظر داشته باشید. سعی کنید از قاشق چوبی برای آشپزی با این ظروف استفاده کنید و سایر نکات مربوط به پیشگیری از چسبیدن غذا به تابه را رعایت کنید. علاوه‌براین، پس از شستشوی هر قابلمه و تابه‌ای به ویژه ظروف تفلون، باید صبر کنید تا این ظروف کاملاً خشک شوند. سپس، آنها را داخل کابینت بگذارید. از روی هم چیدن قابلمه‌ها نیز جداً خودداری کنید.

جلوگیری از چسبیدن ته دیگ به قابلمه

برای طبخ غذاهایی مانند ته‌چین مرغ یا درست کردن پلو با ته‌دیگی که به راحتی از قابلمه جدا می‌شود، باید به این نکات توجه داشته باشید:

  • از قابلمه سرامیکی، مسی یا گرانیتی استفاده کنید.
  • از برنجی استفاده کنید که نشاسته بیشتری دارد. برنج‌های ایرانی معمولاً نشاسته بیشتری دارند و برای پخت غذاهایی مانند ته چین مناسب هستند.
  • به اندازه روغن توجه کنید. اگر قابلمه شما از نوع نچسب است، نیازی نیست که برای چرب کردن آن روغن بسیاری به کار ببرید.
  • صبر کنید تا ظرف خوب داغ شود. بلافاصله پس از ریختن روغن کف قابلمه، ته‌دیگ یا مواد ته‌چین را اضافه نکنید. اجازه بدهید تا روغن خوب داغ شود. سپس، ترکیبات مورد نظر خود را کف آن بچینید یا بریزید.

علت چسبیدن برنج به قابلمه

چسبیدن برنج به قابلمه

توجه به علل چسبیدن برنج به کف قابلمه به پخت بهتر غذاهای پلویی شما کمک می‌کند. رایج‌ترین علل چسبیدن برنج به کف انواع قابلمه عبارت‌اند از:

  • عدم استفاده از برنج باکیفیت
  • عدم استفاده از آب و روغن به اندازه کافی به برای پخت برنج
  • تمیز نکردن قابلمه پیش از شروع آشپزی و به جا ماندن مواد غذایی از غذاهای قبلی کف قابلمه

سخن پایانی

چسبیدن غذا به قابلمه و تابه یکی از رایج‌ترین مشکلات آشپزی است. برای جلوگیری از این مشکل باید به روش‌هایی که در این مطلب برای آشپزی و تمیز کردن ظروف پخت و پز از آنها نام برده شد، توجه داشته باشید. به نظر شما چه راه‌های دیگری به جز این راه‌ها برای ساده‌تر شدن آشپزی و نچسبیدن غذا به ظروف وجود دارند؟

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *