blog

طرز تهیه آش رشته مجلسی + مواد لازم برای 10 نفر تا 50 نفر

طرز تهیه آش رشته مجلسی + مواد لازم برای 10 نفر تا 50 نفر

همه ما اگر خاطرات کودکی را مرور کنیم، احتمالا خاطره شیرین خوردن یک کاسه آش رشته را هم به یاد خواهیم آورد. آش رشته یکی از محبوب‌ترین آش‌های ایرانی است که در مناسبت‌های مذهبی مختلف مثل عزاداری‌های محرم و صفر یا در سفره افطار ماه رمضان اغلب به عنوان غذای نذری خورده می‌شود. این آش برخلاف‌ آش‌هایی مانند آش شله قلمکار دستور پخت نسبتا ساده‌ای دارد اما نکاتی که موقع پخت آش رشته باید رعایت کنیم به تهیه یک آش اصیل ایرانی کمک می‌کنند. در این مقاله، طرز تهیه آش رشته و تمام ترفندهای خوشمزگی آن را می‌خوانید.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت

طرز تهیه آش رشته نذری

همیشه طبخ غذا برای مهمانان به تعداد بالاتر از پخت غذا برای تعداد کمتر دشوارتر است. آنچه این کار را برای برخی از سرآشپزها دشوار می‌کند هم تشخیص اندازه مواد اولیه و نسبت‌های آنها است. در ادامه، مواد لازم برای ۲۰، ۴، ۶ و ۱۰ نفر را می‌خوانید. اگر قصد دارید این غذای نذری را برای تعداد بیشتر آماده کنید، باید میزان مواد اولیه آن را به همین نسبت‌ها تغییر بدهید. دستور پخت آش رشته برای تعداد بیشتر یا کمتر هیچ تفاوتی ندارد.

مواد لازم آش رشته برای ۲۰ نفر

سبزی آش

۳ کیلوگرم

حبوبات شامل لوبیا چیتی و قرمز، نخود و عدس

هر کدام ۲ پیمانه

رشته آشی

۳ بسته

پیاز بزرگ

۶ تا ۸ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

 

مواد لازم اش رشته برای چهار نفر

سبزی آش

۷۵ گرم

حبوبات شامل لوبیا چیتی و قرمز، نخود و عدس

هر کدام یک‌دوم پیمانه

رشته آشی

نصف ۱ بسته

پیاز متوسط

۳ تا ۴ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

در مامانپز ثبتنام کن

مواد لازم آش رشته برای ۶ نفر

سبزی آش

۱ کیلوگرم

حبوبات شامل لوبیا چیتی و قرمز، نخود و عدس

هر کدام دوسوم پیمانه

رشته آشی

دوسوم ۱ بسته

پیاز متوسط

۴ تا ۶ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

 

مواد لازم آش رشته برای ۱۰ نفر

سبزی آش

۱.۵ کیلوگرم

حبوبات شامل لوبیا چیتی و قرمز، نخود و عدس

هر کدام ۱ پیمانه

رشته آشی

۱.۵ بسته

پیاز بزرگ

۳ تا ۴ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

 

مواد لازم آش رشته برای ۱۵ نفر

سبزی آش

۱.۲ کیلوگرم

حبوبات شامل لوبیا چیتی و قرمز، نخود و عدس

هر کدام سه‌چهارم پیمانه

رشته آشی

دوسوم ۱ بسته

پیاز متوسط

۶ تا ۷ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

 

مرحله اول: آماده کردن حبوبات

برای درست کردن یک آش رشته نذری خوشمزه باید اول از همه حبوبات به جز عدس را به مدت ۱۲ تا ۱۵ ساعت در آب بخیسانید. هر چند ساعت یکبار هم آب آن را تعویض کنید. این کار باعث می‌شود که نفخ حبوبات گرفته شود و آش طعم بهتری پیدا کند.

مرحله دوم: پختن حبوبات

در ادامه، یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه‌ای مناسب با روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیاز سبک و شیشه‌ای شد، حبوبات به جز عدس را به آن اضافه کنید و مقداری تفت دهید. سپس، قابلمه را از آب پر کنید و اجازه بدهید حبوبات بپزند. وقتی حبوبات نیم‌پز شدند، عدس را هم به آنها اضافه کنید.

مرحله سوم: اضافه کردن سبزی آش

سبزی آش را خرد کنید و کمی بعد از اضافه کردن عدس داخل قابلمه آش بریزید. حالا اجازه بدهید تا سبزی و حبوبات با حرارت ملایم کاملا بپزند.

مرحله چهارم: افزودن رشته آشی

در نهایت، وقتی حبوبات کاملا مغزپخت شدند و سبزی آن‌قدر پخته شد که رنگ آن تغییر کرد، نوبت به رشته آشی می‌رسد. رشته‌ها را دو یا سه قسمت کنید و کم کم به قابلمه اضافه کنید تا به هم نچسبند. بعد از اضافه کردن رشته صبر کنید تا آش با حرارت ملایم کاملا جا بیفتد. هر از گاهی هم آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

طرز تهیه آش رشته با سبزی خشک

آش رشته با سبزی خشک

طرز تهیه آش رشته با سبزیجات خشک با طرز پخت آش رشته ساده یا مجلسی تفاوت چندانی ندارد. جهت تهیه آش رشته برای ۴ نفر باید حدود ۶۰ گرم سبزی آش خشک شده را از یک ساعت قبل در آب گرم خیس کنید. سپس، آن را طبق مرحله سوم از دستور آش رشته به قابلمه آش اضافه کنید. بقیه مراحل طبخ این غذا به همان ترتیبی است که در روش پخت آش رشته نذری توضیح دادیم.

نسبت سبزی‌های آش رشته

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در طبخ آش رشته کشک مجلسی اهمیت دارد، رعایت نسبت سبزی‌های این آش است. معمولاً در طرز تهیه آش رشته نذری گفته می‌شود که به ازای هر ده نفر باید ۲۰۰ گرم از هر یک از سبزی‌های آش را داشته باشید. البته، اگر آش رشته با لعاب بیشتری می‌خواهید و دوست دارید آش شما حالت جاافتاده‌تری پیدا کند، بهتر است که میزان اسفناج و تره را کمی بیشتر از سبزی‌های دیگر در نظر بگیرید.

ادویه آش رشته

برای طبخ آش رشته ممکن است ادویه‌های مختلفی به کار روند اما مهم‌ترین ادویه‌هایی که در پخت این غذا به کار می‌روند، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز هستند.

نحوه تزئین آش رشته

یکی از چندین کاربرد انواع پیاز تزئین آش رشته مجلسی است. در واقع، اگر می‌خواهید یک آش رشته خوشمزه و جذاب داشته باشید، باید پیاز را کاراملی کنید و همراه با سیر داغ، نعنا داغ و کشک روی آش بریزید. تزئین آش رشته با کشک‌های رنگی و حبوبات هم روش‌های دیگری است که به جذابیت این غذای نذری کمک می‌کنند.

کشک آش رشته را چگونه درست کنیم؟

کشک آش رشته

کشک معمولا برای تزئین آش رشته به کار می‌رود. برای اینکه این ماده لبنی به آش شما طعم جذاب‌تری بدهد، بهتر است از کشک جامدی که آن را سابیده‌اید استفاده کنید. البته، اضافه کردن کشک پاستوریزه‌ای که حدود ۲۰ دقیقه جوشیده هم می‌تواند طعم آش رشته خانگی را خوشمزه کند.

برای تزئین آش رشته و رنگی کردن کشک می‌توانید آن را با زعفران دم‌کرده، آب تره یا آب لبو ترکیب کنید. به این ترتیب، کشک با رنگ‌های زرد، سبز و قرمز دارید که ظاهر آش رشته نذری شما را زیباتر می‌کنند.

خواص آش رشته

حبوبات آش رشته انرژی‌بخش هستند و می‌توانند ویتامین ب مورد نیاز بدن را تأمین کنند. کشک هم سرشار از کلسیم است و به سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند. به‌علاوه، حبوبات و سبزی آش رشته فیبر مورد نیاز بدن را تا حدی تأمین می‌کنند. بنابراین، اگر به فکر داشتن یک رژیم غذایی سالم هستید، بهتر است این آش اصیل ایرانی را هم در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید.

نکات پخت آش رشته

  • برای اینکه آش رشته لعاب بیشتری داشته باشد، می‌توانید هنگام اضافه کردن آب به سبزی و حبوبات، کمی آرد را هم در آب حل کنید و به قابلمه آش بیفزایید.
  • سعی کنید ساقه‌های سبزیجات آش را کاملا جدا کنید و سبزی‌ها را کمی درشت‌تر از حالت عادی خرد کنید.
  • اگر غلظت آش رشته بیشتر از حد معمول شد، می‌توانید به آن مقداری آب جوش اضافه کنید.
  • درب قابلمه آش باید موقع پخت نیمه‌باز باشد.
  • قابلمه‌ای که برای درست کردن آش انتخاب می‌کنید باید کمی بزرگتر از حالت عادی باشد تا رشته‌های آش موقع پخت به هم نچسبند.
  • اضافه کردن کشک به آش در حال پخت ایده خوبی نیست. کشک را باید فقط موقع تزئین روی آش بریزید.

کلام آخر

آش رشته جزو آن دسته از غذاهای سنتی ایرانی است که تقریبا همه مردم طعم آن را دوست دارند. برای درست کردن این غذای خوشمزه باید نسبت مواد اولیه را با دقت رعایت کنید و موقع پخت آن هم به نکاتی که توضیح دادیم توجه داشته باشید. به این ترتیب، یک آش خوشمزه خواهید داشت که عطر و طعمش هر کسی را عاشق آن می‌کند.

سؤالات رایج درباره آش رشته

آش رشته خوشمزه

سبزی آش رشته چیست؟

سبزی آش رشته از اسفناج، گشنیز، تره، جعفری و گاهی برگ چغندر تشکیل می‌شود.

حبوبات آش رشته چیست؟

نخود، لوبیا چیتی و قرمز، عدس.

یک کاسه آش رشته چند کالری دارد؟

هر کاسه ۱۰۰ گرمی از آش رشته خانگی حدود ۲۵۰ کالری دارد.

کشک را چه موقع به آش رشته اضافه کنیم؟

کشک باید بعد از پخت آش و موقع تزئین اضافه شود.

ادویه آش رشته چیست؟

مهم‌ترین ادویه‌هایی که در طرز تهیه آش مجلسی به کار می‌روند، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز هستند.

آش رشته غذای محلی کدام شهر است؟

این آش از غذاهای سنتی ایرانی است اما مردم خراسان از گذشته تاکنون به طبخ بهترین آش رشته شهرت داشته‌اند.

هر بسته رشته برای چند نفر است؟

میزان رشته آش برای هر نفر به حجم غذای مورد نظر و ذائقه مهمان‌های شما بستگی دارد. بااین‌حال، به طور کلی، برای هر ۵ نفر معمولاً یک‌دوم تا دوسوم بسته رشته آشی کافی است.

مقدار حبوبات آش برای هر نفر چقدر است؟

معمولاً ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از هر نوع حبوبات برای هر نفر کافی خواهد بود.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *