لیستی از خورشت های فریزری + نگات نگهداری
ممکن است شما نیز مانند بسیاری از کارمندان در روزهای تعطیل، برای روزهای کاری غذا بپزید و آماده کنید. بسیاری از خورشتهای ایرانی این قابلیت را دارند که در فریزر نگهداری شوند تا در روزهای کاری گرم و میل شوند. ممکن است از خود بپرسید که کدام یک از خورشتهای ایرانی را میتوان در فریزر نگهداری کرد؟ شرایط نگهداری و استفاده از خورشت فریزری چیست؟ در این مطلب از مامانپز، به این سؤالات پاسخ میدهیم.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت
نکات مهم برای نگهداری از خورشت فریزری
خورشتهای ایرانی جزو خوراکیهایی که نباید در فریزر نگهداری کرد نیستند و میتوانید آنها را پس از پخت، به فریزر منتقل کرده و برای مدتی مشخص نگهداری کنید. بااینحال، برای اینکه خورشت های فریزری سالم و تازه بمانند، باید نکاتی را در نظر داشته باشید که در ادامه، آنها را میخوانید.
۱. خنک شدن خورشت
اولین نکتهای که باید برای نگهداری انواع خورشت در فریزر به آن توجه داشته باشید، خنک شدن خورشت پیش از قرار گرفتن در فریزر است. اگر خورشت را بلافاصله پس از پخت به یخچال یا فریزر منتقل کنید، علاوه بر اینکه به وسیله برقی شما آسیب میرسد، موجب فاسد شدن غذا نیز میشود.
بنابراین، پس از پختن خورش، ابتدا اجازه بدهید تا در محیط آشپزخانه خنک شود. سپس، آن را بستهبندی کرده و برای یکی دو ساعت به یخچال منتقل کنید. در آخر، خورشتی که کاملاً خنک شده را داخل فریزر بگذارید. این کار باعث میشود که دمای غذا به آرامی کاهش یابد. در نتیجه، دیرتر فاسد خواهد شد.

۲. گرفتن چربی اضافی روی خورشت
بعد از خنک شدن خورش داخل یخچال، چربی اضافه روی آن جمع میشود. با گرفتن این چربی، نه تنها غذایی سالمتر از نظر تغذیهای خواهید داشت، بلکه کیفیت آن حفظ شده و دیرتر فاسد میشود.
۳. استفاده از ظرف مناسب برای خورشت فریزری

انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری از خورشت فریزری اهمیت بسیاری دارد. ظرفهای شیشهای ممکن است با رسیدن به نقطه انجماد ترک بخورند. کیسه فریزری نیز گزینه مناسبی برای نگهداری از خورشتهای فریزری نیست. بنابراین، پیشنهاد میکنیم که برای نگهداری از انواع خورشت فریزری از ظرف آلومینیومی، فلزی یا پلاستیکی با درب محکم استفاده کنید. چنین ظرفهایی مانع از برخورد هوای داخل فریزر با غذای شما میشوند. در نتیجه، با گذشت زمان، طعم آن تغییر نخواهد کرد.
۴. درج تاریخ شروع نگهداری از خورشت در فریزر
پس از بستهبندی خورشت های فریزری، بهتر است که نام هر یک از آنها و تاریخ شروع نگهداری از آنها در فریزر را روی ظرف آن بنویسید. به این ترتیب، خورشتها را در مدت زمان توصیه شده (که برای خورشتها حدود سه ماه است) مصرف خواهید کرد و از سلامت غذایی که مصرف میکنید، اطمینان خواهید داشت.
۵. استفاده از دمای مناسب برای نگهداری از خورشت
برای نگهداری از غذاهای پخته شده از جمله خورشتها باید از دمای منفی هجده درجه سانتیگراد استفاده کرد. در این دما، خورشت کاملاً منجمد میشود و احتمال فاسد شدن آن کاهش مییابد.
۶. بستهبندی خورشت به اندازه مصرف

یکی از مهمترین نکات برای نگهداری از غذاهایی مانند خورشت این است که آنها را به اندازه هر وعده خود بستهبندی کنید. در صورت بستهبندی خورشت بیش از اندازه مصرف، مجبور خواهید شد که این غذا را بعد از دوباره گرم کردن به فریزر منتقل کنید که اصلاً فکر خوبی نیست. با این کار، علاوه بر اینکه سلامت غذایی خود را به خطر میندازید، موجب بدطعم شدن غذا نیز خواهید شد.
خورش هایی که میشه فریز کرد
بسیاری از خورشتهای ایرانی را میتوانید به مدت سه ماه در فریزر نگهداری کنید. در ادامه، با نمونههای رایج خورشت فریزری آشنا میشوید.
خورشت قرمه سبزی

کمتر کسی را میتوانید مثال بزنید که به خورشت قرمه سبزی علاقهای نداشته باشد. بااینحال، طبخ خورشت قرمه سبزی در روزهای شلوغ اداری، کاری تقریباً غیرممکن است. این غذای ایرانی برای اینکه خوب بپزد و جا بیفتد به زمان کافی نیاز دارد. به همین دلیل، بسیاری از کارمندان اغلب در حسرت چشیدن طعم قرمه سبزی میمانند اما این مشکل راهحلهایی دارد.
اول از همه، میتوانید خورشت قرمه سبزی را به عنوان یک غذای شرکتی سفارش بدهید اما اگر ترجیح میدهید که دستپخت خودتان را میل کنید، میتوانید این غذا را در روزهای تعطیل بپزید. پس از طبخ خورشت قرمه سبزی، اجازه بدهید تا در محیط آشپزخانه و پس از آن، یخچال خنک شود. سپس، لیمو عمانی و چربی اضافی روی خورشت را جدا کنید و آن را در ظرفی مناسب ریخته و به فریزر منتقل کنید. این خورشت ایرانی به مدت سه روز داخل یخچال و تا سه ماه درون فریزر سالم میماند.
خورشت قیمه

خورشت قیمه یکی دیگر از خورش هایی که میشه فریز کرد، است. خورشت قیمه را پس از پخت، خنک کنید. سپس، سیب زمینی، لیمو عمانی و چربی اضافی روی آن را بگیرید و آن را درون ظرف مناسب بریزید. علت جدا کردن سیب زمینی از خورش قیمه این است که سیب زمینی پس از انجماد و دوباره گرم شدن، بافت و شکل خود را از دست میدهد. در نتیجه، نه تنها ظاهر خورشت شما تغییر میکند، بلکه ممکن است موجب تغییر طعم آن نیز شود.
انواع خورشت قیمه دو هفته تا سه ماه در فریزر سالم میماند.
خورشت کنگر
خورشت کنگر غذایی خوشمزه برای روزهایی است که به فکر چشیدن طعم غذاهایی متفاوت هستید. برای نگهداری از این خورشت محلی، باید ابتدا اجازه بدهید تا خوب خنک شود. سپس، چربی اضافی روی آن را جدا کنید و آن را داخل ظرفی مناسب بریزید. خورشت کنگر دو هفته تا سه ماه در فریزر سالم و تازه خواهد ماند.
خورشت فسنجان

ممکن است غذای مورد علاقه شما خورش فسنجان باشد اما در روزهای کاری، فرصت کافی برای پخت آن نداشته باشید. بنابراین، میتوانید این خورشت ایرانی را در روزهای آخر هفته بپزید و برای روزهای دیگر کنار بگذارید. این خورشت خوشمزه ایرانی تا شش ماه داخل فریزر سالم میماند. برای نگهداری از این خورشت نیز باید روشی که برای بستهبندی سایر خورشتها توضیح دادیم را به کار ببرید.
خورشت لوبیا سبز
برای نگهداری از خورشت لوبیا سبز، بهتر است که لوبیا سبز را به صورت جداگانه در فریزر نگهداری کنید. خورشت را با سایر ترکیبات آن بپزید و به روشی که قبلاً توضیح دادیم، بستهبندی کنید. هر زمان که قصد گرم کردن خورشت را دارید، لوبیا سبز را تفت دهید و به آن اضافه کنید. به این ترتیب، طعم خورشت تغییر نخواهد کرد و غذا نیز دیرتر فاسد خواهد شد.
خورشت لوبیا سبز را میتوان به مدت دو هفته تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد.
خورشت مرغ

اگر جزو طرفداران زرشک پلو با مرغ هستید اما برای پختن مرغ در روزهای کاری، فرصت ندارید، میتوانید مرغ را بپزید و در فریزر نگهداری کنید. مرغ پخته شده به مدت دو تا شش ماه در فریزر سالم میماند. بنابراین، میتوانید آن را هر زمان که بخواهید از فریزر خارج و گرم کنید. در مدت زمانی که خورشت گرم میشود نیز میتوانید یک پلوی ساده بپزید. بهعلاوه، میتوانید این غذا را به عنوان خوراک مرغ و همراه با نان نیز نوش جان کنید.
خورشت بامیه

برای نگهداری از خورشت بامیه در فریزر نیز باید روشی که جهت نگهداری از خورشت لوبیا سبز توضیح دادیم را به کار ببرید. بامیه پخته شده پس از یخزدایی شکل خود را از دست میدهد و میتواند ظاهر خورشت شما را خراب کند. بنابراین، بهتر است بامیه را جداگانه در فریزر نگهداری کنید و هنگام گرم کردن خورشت، تفت دهید و به آن اضافه کنید.
خورشت بامیه نیز دو هفته تا سه ماه در فریزر سالم و تازه باقی میماند.
سخن پایانی
در روزهای پرمشغله اداری خود را از میل کردن خورشتهای خوشمزه ایرانی محروم نکنید. بسیاری از این غذاها را میتوان دو تا شش ماه در فریزر نگهداری کرد. در صورتی که خورش فریزری را به درستی بستهبندی و در فریزر نگهداری کنید، میتوانید آن را به عنوان یک غذای هیجانانگیز در روزهای خاکستری اداری میل کنید. اگر هم برای پختن و گرم کردن این غذاها فرصت کافی ندارید، میتوانید انواع خورشت خوش عطر و طعم ایرانی را از مامانپز سفارش دهید.