blog

طرز تهیه بریانی جنوبی، پاکستانی، هندی، افغانی و عربی

طرز تهیه بریانی جنوبی، پاکستانی، هندی، افغانی و عربی

ممکن است با شنیدن نام این غذا ناخودآگاه به یاد بریان اصفهان بیفتید اما بریانی با آنچه از این غذای اصفهانی سراغ دارید، تفاوت دارد. جالب است که بدانید بریان در کشورهای دیگر نیز غذایی محبوب است و کشورهایی مانند پاکستان، هند یا کشورهای عربی بریان مخصوص خود را دارند. بااین‌حال، طرز تهیه بریانی به عنوان یک غذای بین‌المللی با دستور پخت غذای محلی اصفهان متفاوت است. در این مطلب از مامان‌پز، با روش‌های طبخ این غذا آشنا می‌شوید.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت

طرز تهیه بریانی گوشت

آنچه با نام بریانی در جنوب ایران و کشورهای دیگر طبخ می‌شود، از نظر شکل، طعم و دستور پخت با بریان اصفهان تفاوت دارد. در ادامه، طرز تهیه بریانی گوشت که معمولاً در شهرهای جنوبی ایران طبخ می‌شود را می‌خوانید.

مواد لازم بریانی گوشت برای ۴ نفر

گوشت گوسفند

۴۰۰ گرم

برنج

۴ پیمانه

نخود آبپز

۱.۵ پیمانه

پیاز متوسط

۲ عدد

سیر

۱ حبه

سیب زمینی متوسط

۲ عدد

مغز گردو، زرشک و کشمش پلویی

به میزان دلخواه

رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران دم‌کرده و پودر لیمو عمانی

به میزان کافی

در مامانپز ثبتنام کن

دستور پخت بریانی گوشت جنوبی

ابتدا گوشت را همراه با سیر، پیاز و ادویه‌ها تفت دهید. سپس، به آن مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدهید تا با حرارت ملایم خوب بپزد. در این فاصله، پیاز خلالی خرد شده را تفت دهید. وقتی پیاز سبک و بلوری شد، مغز گردو، زرشک و کشمش خیس خورده را به آن بیفزایید. سیب زمینی را هم خلالی خرد و سرخ کنید و داخل این تابه بریزید.

گوشت مغزپخت شده را به ترکیب داخل تابه بیفزایید و به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید. وقتی که رنگ رب باز شد، شعله گاز را خاموش کنید و ترکیبات درست شده را کنار بگذارید.

در آخر، برنج نیم‌پز شده را همراه با ترکیبات داخل تابه درون قابلمه بریزید و مثل انواع غذای پلویی ایرانی دم کنید.

طرز تهیه بریانی پاکستانی

طرز تهیه بریانی پاکستانی

بریانی در پاکستان یک غذای پلویی خوشمزه و محبوب است که با مرغ، گوسفند یا ماهی درست می‌شود. در ادامه با طرز تهیه بریانی مرغ پاکستانی آشنا می‌شوید. طرز تهیه بریانی ماهی پاکستانی نیز شبیه به این است اما گوشت ماهی جایگزین گوشت مرغ می‌شود. طرز تهیه بریانی ماهی را در بخش دستور پخت بریانی بلوچی توضیح خواهیم داد.

مواد لازم بریانی مرغ پاکستانی دونفره

گوشت سینه مرغ

۵۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

سیر

۱ یا ۲ حبه

برنج

۲ پیمانه

ماست چکیده پرچرب

نصف پیمانه

کره

۴ قاشق غذاخوری

ادویه گراماسالا

۲ قاشق غذاخوری

پودر فلفل قرمز و زیره سبز

هر کدام نصف قاشق غذاخوری

زردچوبه و پودر جوز هندی

هر کدام یک‌سوم قاشق غذاخوری

شکر قهوه‌ای

یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

نمک

به میزان کافی

آبلیموی تازه

۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل رنده شده

۱ قاشق غذاخوری

برگ بو

۲ تا ۳ عدد

فلفل دلمه‌ای کوچک

۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط

۱ عدد

آلو خورشتی

۴ تا ۵ عدد

هل

۳ تا ۴ عدد

پودر میخک

۱ قاشق غذاخوری

چوب دارچین

۲ تا ۳ عدد

بادیان

۴ تا ۵ عدد

 

طرز تهیه بریانی مرغ با ماست

ابتدا گوشت مرغ را با ماست، نمگ، کره و ادویه‌ها مزه‌دار کنید و به مدت یک شب داخل یخچال بگذارید. سپس، پیاز را تفت دهید تا سبک و بلوری شود. حالا سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، زنجبیل را به آن بیفزایید. پس از چند دقیقه، مرغ را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت مرغ تغییر کند. در ادامه، گوجه فرنگی رنده شده، آلو خورشتی و فلفل دلمه‌ای خرد شده را اضافه کنید. یکی دو دقیقه این ترکیبات را تفت دهید. پس از آن، نصف پیمانه آب به آنها اضافه کنید و اجازه بدهید تا گوشت مرغ با حرارت ملایم مغزپخت شود.

در نهایت، برنج نیم‌پز را همراه با این ترکیبات داخل قابلمه بریزید و این غذا را مانند سایر پلومخلوط‌ها دم کنید.

طرز تهیه بریانی هندی

طرز تهیه بریانی هندی

بریانی هندی عطر و طعمی شبیه به بریانی پاکستانی دارد. این غذا را هم می‌توانید با گوشت مرغ یا گوشت گوسفند بپزید. طرز تهیه بریانی مرغ هندی با روش طبخ این غذا با گوشت تفاوتی ندارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشت سینه مرغ را جایگزین گوشت گوسفند در این دستور پخت کنید. در ادامه، با طرز تهیه بریانی هندی با گوشت آشنا می‌شوید.

مواد لازم بریانی گوشت هندی برای ۴ تا ۵ نفر

گوشت گوسفند

۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم

پیاز بزرگ

۱ عدد

سیر

۳ تا ۴ حبه

برنج

۴ پیمانه

گوجه فرنگی بزرگ

۱ عدد

ماست پرچرب

۳ قاشق غذاخوری

برگ بو

۲ تا ۳ عدد

فلفل سبز تند

به میزان دلخواه

زنجبیل رنده شده

۱ قاشق غذاخوری

گشنیز ساطوری شده

۳ قاشق غذاخوری

نعنا ساطوری شده

۱ قاشق غذاخوری

نمک و ادویه‌ها شامل فلفل قرمز و سیاه، زردچوبه، پودر زیره، پودر دارچین، پودر هل، ادویه کاری، پودر میخک و پودر تخم گشنیز

به میزان کافی

 

دستور پخت بریانی گوشت هندی

پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را به اندازه‌ای تفت دهید که پیاز سبک و بلوری شود و عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، گوجه فرنگی خرد شده را به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. بعد از آن، گوشت خرد شده را اضافه کنید. ادویه‌ها، فلفل سبز خرد شده، زنجبیل و برگ بو را در مرحله بعدی به گوشت بیفزایید. صبر کنید تا این ترکیبات کمی با گوشت مخلوط شوند. سپس، گشنیز، نعنا، ماست و یک لیوان آب داخل ظرف روی حرارت بریزید. در نهایت، وقتی آب گوشت تمام شد، آن را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه بریزید و دم کنید.

طرز تهیه بریانی مرغ افغانی

طرز تهیه بریانی مرغ افغانی

بریانی مرغ افغانی شبیه به آنچه در دستور پخت بریانی گوشت هندی توضیح دادیم، طبخ می‌شود. البته، برای پختن بریانی مرغ افغانی از فلفل سبز استفاده نمی‌کنند. این بریانی معمولاً با گوشت ران مرغ پخته می‌شود.

طرز تهیه بریانی عربی

بریانی مرغ نوعی غذای عربی است که معمولاً با گوشت مرغ درست می‌شود. طرز تهیه بریانی مرغ عربی نیز به همان ترتیبی است که در دستور پخت بریانی هندی توضیح دادیم، با این تفاوت که عربها از فلفل کمتری برای طبخ این غذا استفاده می‌کنند و ادویه‌هایی مانند میخک به کار نمی‌برند.

طرز تهیه بریانی میگو عربی

طرز تهیه بریانی میگو عربی

بریانی میگو عربی غذایی شبیه به میگو پلوی بوشهری است. در ادامه، با دستور پخت این غذا با میگو آشنا می‌شوید.

مواد لازم بریانی میگو برای ۲ تا ۳ نفر

میگو

۳۰۰ گرم

برنج

۳ پیمانه

پیاز متوسط

۱ عدد

سیر

۲ حبه

گوجه فرنگی متوسط

۲ عدد

رب گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و پودر لیمو عمانی

به میزان کافی

 

دستور پخت بریانی میگو

سیر و پیاز را تفت دهید و با نمک و ادویه‌ها ترکیب کنید. پس از اینکه ادویه‌ها با سیر و پیاز خوب تفت داده شدند، گوجه فرنگی خرد شده را به آنها بیفزایید. چند دقیقه، این ترکیبات را تفت دهید. پس از آن، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. رنگ رب که باز شد، میگوهای پاک کرده را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. در آخر، برنج نیم‌پز آبکشی شده را همراه با این ترکیبات داخل قابلمه بریزید و دم کنید.

طرز تهیه بریانی مرغ بلوچی

بریانی مرغ که مردم سیستان و بلوچستان سرو می‌کنند، طبق همان دستور پخت بریانی پاکستانی طبخ می‌شود. برای پختن این مدل بریانی به جای تکه‌های مرغ از مرغ کامل استفاده می‌کنند.  

طرز تهیه بریانی ماهی بلوچی

طرز تهیه بریانی ماهی بلوچی

این مدل بریانی معمولاً در شهر چابهار سرو می‌شود. برای طبخ این غذای دریایی از دستور پخت بریانی هندی استفاده می‌کنند اما کمی مراحل آن متفاوت است. اول از همه اینکه ماهی را با شنبلیله خشک و ادویه‌های مخصوص بریانی مزه‌دار و سرخ می‌کنند. به‌علاوه، سبزیجاتی که برای طبخ این غذا به کار می‌برند، گشنیز، شوید و نعنا ساطوری شده است. این سبزیجات همراه با ماهی، سیر و پیاز سرخ می‌شود. سپس، این ترکیبات را همراه با برنج نیم‌پز آبکشی شده داخل قابلمه می‌ریزند تا بریانی ماهی با حرارت ملایم دم بکشد. بریانی ماهی را می‌توانید با تن ماهی نیز بپزید.

سخن پایانی

بریانی غذایی مشهور در خاورمیانه است. این غذای پلویی در کشورهای عربی، پاکستان، هند و حتی جوب ایران دستور پخت خاص خود را دارد. بریانی را می‌توانید با گوشت گوسفند، مرغ یا ماهی بپزید. در این مطلب، روش‌های مختلف پخت بریانی را توضیح دادیم. اگر به فکر طبخ یک غذای خوشمزه برای ناهار هستید، می‌توانید همین حالا با استفاده از یکی از این دستورهای پخت یک غذای بی‌نظیر آماده کنید.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *