blog

بهترین رژیم غذایی پاییزه برای کارکنان + نکات و لیست غذاها

بهترین رژیم غذایی پاییزه برای کارکنان + نکات و لیست غذاها

فرا رسیدن فصل پاییز اغلب به معنای شیوع بیشتر بیماری‌های ویروسی و مشکلات ناشی از آن است. کارمندان برای در امان ماندن از این مشکلات باید سیستم دفاعی بدن خود را تقویت کنند و لازمه تقویت سیستم دفاعی بدن در فصل پاییز و زمستان، استفاده از بهترین رژیم غذایی پاییزه برای کارکنان است. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، درباره رژیم غذایی مناسب فصل پاییز و غذاهای مناسب فصل پاییز می‌خوانید.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت

نکات مهم برنامه غذای کارکنان در پاییز

برای داشتن تغذیه سالم در محل کار و افزایش بهره‌وری کارکنان باید رژیم غذایی هر فصل را در نظر بگیرید. رژیم غذایی پاییزی نیز از این قاعده مستثنی نیست. نکات مهمی که هنگام تنظیم برنامه غذای کارکنان در پاییز باید به آنها توجه داشته باشید، عبارت‌اند از:

  • مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند کلم‌ها، مرکبات، گوجه فرنگی و سیب زمینی بیش از هر زمان دیگری مصرف شوند. به طور مثال، انواع غذا با گل کلم، مرغ پرتقالی و سوپ گوجه فرنگی می‌توانند بهترین غذاها برای این فصل باشند.
  • از مواد غذایی سرشار از ویتامین D باید بیش از هر زمان دیگری مصرف شوند؛ چراکه این ویتامین بدن انسان و سیستم دفاعی آن را تقویت می‌کند. ویتامین D مورد نیاز بدن معمولاً با قرار گرفتن در معرض نور خورشید تأمین می‌شود اما در روزهای ابری فصل پاییز ناچار به تأمین این ویتامین از منابع غذایی هستیم. انواع غذا با میگو یا غذاهای دریایی که با ماهی سالمون یا ماهی‌هایی نظیر آن درست می‌شوند، می‌توانند این ویتامین را به خوبی برای بدن تأمین کنند.
  • مصرف غلات کامل را در فصل پاییز افزایش دهید. این غلات می‌توانند از بدن در برابر تغییرات آب و هوایی که در فصل پاییز اتفاق میفتد، محافظت کنند. به‌علاوه، حاوی ویتامین‌های گروه ب، آهن، منیزیم و مواد مغذی مانند آن هستند که در تقویت سیستم دفاعی بدن نقش مؤثری دارند.
  • کم‌خونی یکی از مشکلاتی است که در فصل پاییز بیش از هر زمان دیگری شیوع پیدا می‌کنند. با مصرف غذاهای حاوی گوشت قرمز و حبوبات می‌توان به مقابله با این مشکل پرداخت.
  • در فصل پاییز، باید بیش از هر زمان دیگری مصرف غذاهای مضر نظیر غذاهایی که با روغن‌های ناسالم طبخ شده، فرآوری شده‌اند یا نمک بالایی دارند را به حداقل برسانید.
  • مصرف آب کافی در طول روز می‌تواند به آب‌رسانی صحیح به بدن کمک کند و در نهایت، به تقویت سیستم دفاعی بدن منجر خواهد شد.

برنامه غذایی برای فصل پاییز

میوه‌ها و سبزیجات پاییزی در برنامه غذای پاییزی

یکی از مهم‌ترین اقدامات جهت برنامه‌ریزی صحیح و تنظیم بهترین رژیم غذایی فصل پاییز کارکنان، تنظیم یک برنامه غذایی مؤثر است. می‌توانید این برنامه غذایی را در اختیار کارکنان قرار دهید تا با توجه به آن غذای شرکتی سفارش بدهند یا لیست غذا برای سرکار خود را بنویسند. مواد غذایی و خوراکی که باید در این برنامه غذایی وجود داشته باشند، به این ترتیب هستند:

  • میوه‌ها و سبزیجات پاییزی: کدو حلوایی، سیب، مرکبات و انار هر یک حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در فصل سرما هستند. بنابراین، باید این محصولات گیاهی چه به عنوان میان وعده و چه به عنوان یکی از ترکیبات غذاهای پاییزی مصرف شوند.
  • مغزهای خوراکی: مغز گردو، بادام و فندق از جمله مغزهای خوراکی هستند که با تأمین آنتی‌ اکسیدان و چربی‌های سالم مورد نیاز بدن، به بهبود سلامت کارکنان در فصل پاییز و زمستان کمک می‌کنند.
  • دمنوش‌های گیاهی: دمنوش‌ها و نوشیدنی‌های دارای طبع گرم می‌توانند به آب‌رسانی بهتر به بدن کمک کنند. علاوه‌براین، بدن شما را در سرمای پاییزی گرم نگه می‌دارند.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین D: همان‌طور که اشاره شد، ویتامین دی یکی از مهم‌ترین ویتامین‌های مورد نیاز بدن در فصل پاییز است. با مصرف غذاهای دریایی و غذاهای حاوی تخم مرغ و قارچ می‌توانید ویتامین دی مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.
  • غذاهای پروتئینی: غذاهایی مانند انواع آش یا آبگوشت که با حبوبات درست می‌شوند و غذاهایی که حاوی گوشت قرمز یا مرغ هستند، مهم‌ترین منابع پروتئینی برای فصل پاییز به شمار می‌روند.

سفارش غذای شرکتی مامانپز

غذاهای مناسب فصل پاییز

غذاهای پاییزی معمولاً با میوه‌ها و سبزیجات مخصوص این فصل آماده می‌شوند. به منظور تنظیم رژیم غذایی پاییزه برای کارکنان باید با این غذاها آشنا شوید. در ادامه، به معرفی محبوب‌ترین غذاهای مناسب فصل پاییز می‌پردازیم.

۱. پنکیک کدو حلوایی

پنکیک کدو حلوایی

پنکیک کدو حلوایی می‌تواند یک صبحانه جذاب و خوشمزه برای روزهای پاییزی باشد. این نوع پنکیک کالری پایینی دارد و با داشتن ویتامین C و فیبر بالا می‌تواند به تقویت سیستم دفاعی کارکنان در فصل پاییز کمک کند.

۲. آش انار

این آش خوشمزه پاییزی با کوفته قلقلی و مقادیر پروتئین بالا، انار و غلاتی نظیر برنج می‌تواند یک ناهار یا شام پاییزی سبک و کامل باشد. آش انار یکی از انواع آش ایرانی است که به عنوان غذای شب یلدا نیز سرو می‌شود و می‌تواند خاطرات این شب به‌یادماندنی را برای کارکنان خسته تداعی کند.

۳. خورش فسنجان

خورش فسنجان

خورشت فسنجان یکی از خورشت‌های سنتی ایرانی است که با گوشت مرغ یا کوفته قلقلی، مغز گردو و رب انار طبخ  می‌شود. هر یک از این مواد غذایی به تنهایی می‌توانند انرژی لازم برای ادامه روزهای کاری پاییزی را فراهم کنند و موجب تقویت سیستم دفاعی بدن در روزهای پاییزی می‌شوند.

۴. خورشت آلو اسفناج

اسفناج یکی از سبزیجات پاییزی مفید است که از آن برای طبخ غذاهای مختلف نظیر خورشت آلو اسفناج استفاده می‌کنند. این خورشت پاییزی حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است و مصرف آن در روزهای پاییز می‌تواند به کاهش خستگی و افزایش بهره‌وری کارکنان کمک کند.

۵. آش رشته

آش رشته

آش رشته یک آش شناسنامه‌دار ایرانی است که در روزهای پاییزی بیش از هر زمان دیگری محبوبیت می‌یابد. این آش خوشمزه حبوبات فراوانی دارد که منابع خوبی برای تأمین ویتامین‌های گروه ب هستند. بنابراین، مصرف آن به کاهش کم‌خونی‌های شایع در فصل پاییز کمک خواهد کرد و خستگی‌های ناشی از کاهش ویتامین ب و آهن را کاهش می‌دهد.

۶. سوپ جو

جو یکی از غلات کامل جهت تأمین مواد مغذی بدن در روزهای پاییز است. کارشناسان تغذیه مصرف این نوع غلات در فصل پاییز را بیش از هر زمان دیگری توصیه می‌کنند. سوپ جو که با گوشت مرغ طبخ می‌شود، می‌تواند به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک کند و منبع خوبی برای تأمین پروتئین خواهد بود.

۷. هویج پلو

هویج پلو

هویج میوه پاییزی است که مصرف آن در افزایش احساس سیری و تقویت سیستم گوارش مؤثر است. در نتیجه، مصرف آن در روزهای پاییزی که تغییرات آب و هوایی سلامت سیستم گوارش را به خطر میندازد، بیش از هر زمان دیگری توصیه می‌شود. هویج پلو یکی از بهترین غذاها برای بهره بردن از فواید این میوه پاییزی است. این غذای پلویی می‌تواند یک ناهار خوشمزه و مقوی برای روزهای کاری در فصل پاییز باشد.

۸. مرغ پرتقالی

مرکبات به ویژه پرتقال، با ویتامین C فراوان مهم‌ترین محصولات پاییزی برای تقویت سیستم دفاعی بدن هستند. مرغ پرتقالی که با آب پرتقال تازه و مرغ درست می‌شود، هم به افزایش ویتامین C بدن کمک می‌کند و هم می‌تواند بهترین منبع غذایی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن در فصل پاییز باشد.

غذاهای مقوی برای فصل پاییز

رژیم غذایی فصل پاییز برای افزایش ایمنی باید شامل غذاهای مقوی نیز باشد. انواع آش، سوپ و غذاهای دریایی که با میوه‌ها و سبزیجات پاییزی آماده می‌شوند، جزو این غذاها هستند. در ادامه، با مهم‌ترین غذاهای مقوی برای فصل پاییز آشنا می‌شوید.

۱. سالاد میگو

سالاد میگو

این مدل غذا با میگو را می‌توان به روش‌های مختلفی طبخ کرد که یکی از آنها سالاد میگو است. سالاد میگو با میگوی کبابی، کاهو و گوجه فرنگی درست می‌شود و مصرف آن به تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن در فصل پاییز، به ویژه هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی کمک می‌کند.

۲. آش شلغم

شلغم همواره به عنوان داروی سرماخوردگی شناخته می‌شود و مصرف آن می‌تواند به تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماری‌های ویروسی کمک کند. آش شلغم یکی از غذاهایی است که می‌توانید برای مصرف بیشتر این محصول گیاهی درست کنید. این آش را با عدس، ماش، شلغم، برنج نیم‌دانه، سبزی آش و سیر تازه می‌پزند.

۳. سوپ کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی شامل بلغور گندم، پوره کدو حلوایی، سیب زمینی و هویج است و در آخر، با خامه خوشمزه‌تر می‌شود. بنابراین، یک بمب تغذیه‌ای سالم و خوشمزه برای روزهای پاییزی خواهد بود. این سوپ زمستانی ویتامین‌های C و فیبر بالایی دارد. به همین علت، اغلب به عنوان یک غذای رژیمی خوشمزه برای کارکنان نیز شناخته می‌شود.

۴. آش اوماج

آش اوماج نیز یک آش پاییزی خوشمزه است که برای درمان سرماخوردگی به کار می‌رود. برای درست کردن اوماج، باید آرد گندم را با آب ترکیب کنید و به شکل خمیرهای لوله‌ای کوچک دربیاورید. این خمیرها زیر نور خورشید خشک می‌شوند. این فرایند به افزایش ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در اوماج کمک می‌کند. آش اوماج با استفاده از این ماده غذایی خانگی، شیر، عدس و برنج طبخ می‌شود. این ترکیبات به افزایش کلسیم، ویتامین C و فیبر بدن کمک می‌کنند و در درمان بیماری‌ها مؤثر خواهند بود.

۵. حلیم گندم

برای مصرف غلات کامل در وعده صبحانه، حلیم گندم بهترین پیشنهاد است. این صبحانه پاییزی خوشمزه می‌تواند انرژی لازم برای شروع یک روز کاری پرمشغله را فراهم آورد. به‌علاوه، عصاره قلم به کار رفته در آن در تقویت سیستم دفاعی بدن نقش مؤثری خواهد داشت.

۶. سوپ گل کلم

سوپ گل کلم

سوپ گل کلم یکی از بهترین غذاها برای استفاده در رژیم غذایی پاییزی کارکنان است. این سوپ خوشمزه که معمولاً به صورت گیاهی آماده می‌شود، فیبر بالا و کالری اندکی دارد. در نتیجه، بهترین غذای پاییزی برای تناسب اندام و رژیم‌های لاغری است. علاوه‌براین، می‌توان از آن به عنوان یک غذای تقویتی در درمان سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی استفاده کرد.

کلام آخر

رژیم غذایی پاییزه کارکنان باید درست و اصولی تنظیم شود. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی تقویت‌کننده سیستم دفاعی بدن و پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده جزو توصیه‌های مهم کارشناسان تغذیه در فصل پاییز هستند. برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن در این فصل و تقویت سیستم دفاعی می‌توانید فهرستی از غذاهای مناسب فصل پاییز آماده کنید. در این مطلب، به ۱۴ مدل از این غذاها اشاره شد. این فهرست پیشنهادی به شما در تنظیم بهترین رژیم غذایی پاییزه برای کارکنان کمک خواهد کرد و در نهایت، در افزایش بهره‌وری کارکنان شما نقش مؤثری خواهد داشت.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *