blog

طرز تهیه ۱۱ مدل سوپ ماش + رژیمی

سوپ ماش

سوپ ماش یک غذای زمستانی مقوی و خوشمزه است. این سوپ خوشمزه برای کودکان و بیمارانی که به تقویت بنیه نیاز دارند، سرو می‌شود. البته، این سوپ را می‌توانید به عنوان یک غذای رژیمی نیز میل کنید. در این مطلب از بلاگ مامان‌پز، درباره طرز تهیه سوپ ماش می‌خوانید.

طرز تهیه سوپ ماش افغانی

سوپ ماش افغانی را باید نوعی سوپ ماش مجلسی به حساب آورد؛ چراکه حبوبات موجود در آن علاوه بر خواص سلامتی که دارند، به این پیش غذای مجلسی طعم و لعابی بی‌نظیر می‌بخشند. روش طبخ این سوپ خوشمزه بسیار ساده است؛ مواد اولیه این سوپ را طبق آنچه در ادامه معرفی می‌شود، آماده کرده و مراحل طبخ آن را اجرا کنید.

مواد لازم سوپ افغانی با ماش برای ۱۰ نفر

ماش

۲ تا ۲.۵ لیوان

لپه

۱ لیوان

سیر

۳ حبه

رب گوجه فرنگی

۱ تا ۱.۵ قاشق غذاخوری

آبلیموی تازه

۱ قاشق غذاخوری

گشنیز و جعفری ساطوری شده

به میزان کافی

نمک و ادویه‌ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر پیاز

به میزان کافی

در مامانپز ثبتنام کن

روش پخت سوپ ماش افغانی

ماش و لپه خیس خورده را همراه با نمک، ادویه‌ها، رب گوجه فرنگی و چند لیوان آب درون قابلمه بریزید تا حبوبات کاملاً مغزپخت شوند. سپس، سیر رنده یا له شده را به قابلمه بیفزایید. یکی دو دقیقه بعد از آن، سبزیجات ساطوری شده را داخل قابلمه سوپ بریزید. در نهایت، پس از جا افتادن سوپ و یکی دو دقیقه پیش از سرو آن، آبلیموی تازه را درون قابلمه بریزید.

طرز تهیه سوپ ماش و برنج

طرز تهیه سوپ ماش و برنج

سوپ ماش و برنج نوعی سوپ است که برای تقویت سیستم دفاعی بدن و گوارش مفید است. روش طبخ سوپ ماش برای کودک یا تقویت بنیه در روزهای سرد سال را در ادامه می‌خوانید.

مواد لازم سوپ برنج و ماش دونفره

ماش

یک‌چهارم لیوان

برنج نیم‌دانه

یک‌ششم لیوان

سیب زمینی کوچک مکعبی خرد شده

۱ عدد

پیاز متوسط نگینی خرد شده

۱ عدد

هویج کوچک رنده شده

۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط رنده شده

۱ عدد

آب مرغ

۳ تا ۴ لیوان

گشنیز و جعفری ساطوری شده

به میزان لازم جهت تزیین

آبلیموی تازه

به میزان دلخواه

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

دستورپخت سوپ برنج و ماش

پیاز را درون قابلمه تفت دهید تا سبک و بلوری شود. سپس، نمک و ادویه‌ها را به آن بیفزایید. یکی دو دقیقه پس از آن، سیب زمینی و هویج را اضافه کنید. اجازه بدهید تا هویج نرم شود. سپس، ماش و برنج خیس خورده را داخل قابلمه بریزید. پس از چند مرتبه هم زدن ماش و برنج با سایر ترکیبات، آب مرغ را به قابلمه بیفزایید.

صبر کنید تا آب مرغ به نقطه جوش برسد. پس از آن، شعله گاز را کم کنید تا ماش و برنج با حرارت ملایم مغزپخت شوند. در این مرحله، گوجه فرنگی و آبلیمو را به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا سوپ با حرارت ملایم خوب جابیفتد. در آخر، آن را با سبزیجات ساطوری شده تزیین کرده و سرو کنید.

طرز تهیه سوپ ماش و عدس

سوپ ماش و عدس

سوپ ماش و عدس را می‌توانید به عنوان یک سوپ ساده و خوشمزه برای شب‌های سرد زمستانی بپزید. این سوپ از نظر ظاهری به خوراک دال عدس شباهت دارد.

مواد لازم سوپ عدس و ماش برای ۴ نفر

ماش

نصف لیوان

عدس

نصف لیوان

دال عدس

یک‌چهارم لیوان

سیب زمینی متوسط مکعبی خرد شده

۱ عدد

هویج بزرگ رنده شده

۱ عدد

گوجه فرنگی بزرگ رنده شده

۱ عدد

آب مرغ

۴ تا ۵ لیوان

گشنیز و جعفری ساطوری شده

به میزان لازم جهت تزیین

آبلیموی تازه

به میزان دلخواه

نمک، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیل و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه سوپ ماش ساده با عدس

پیاز نگینی خرد شده را همراه با روغن به اندازه‌ای تفت دهید که سبک و بلوری شود. سپس، گوجه فرنگی رنده شده را به آن بیفزایید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، هویج و سیب زمینی را داخل قابلمه بریزید. اجازه بدهید تا هویج و سیب زمینی نرم شوند. پس از آن، حبوبات، آب مرغ، نمک و ادویه‌ها را اضافه کنید. حالا صبر کنید تا محتویات سوپ مغزپخت شوند. در دقایق پایانی پخت سوپ، آبلیمو را داخل قابلمه بریزید. در آخر، این سوپ خوشمزه را با سبزیجات ساطوری شده تزیین کنید.

سوپ ماش و اسفناج

سوپ ماش و اسفناج

اسفناج بهترین سبزی برای تهیه انواع غذای پاییزی و زمستانی است. می‌توانید از این سبزی برای طبخ سوپ ماش استفاده کنید. برای طبخ این سوپ نیازی نیست که یک سرآشپز حرفه‌ای باشید؛ همین که دستورپختی که در ادامه می‌خوانید را به کار ببرید، طعم سوپ همه مهمانان را شگفت‌زده خواهد کرد.

مواد لازم سوپ اسفناج و ماش برای ۴ نفر

ماش

۱ لیوان

بلغور جو

۱ لیوان

گوشت بال یا گردن مرغ پخته و ریش ریش شده

۴ تکه

اسفناج ساطوری شده

۱ لیوان

هویج متوسط رنده شده

۱ عدد

پیاز کوچک نگینی خرد شده

۱ عدد

نمک، زردچوبه، پودر زنجبیل و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه سوپ ماش خوشمزه با اسفناج

پیاز و هویج را تفت دهید و به آن نمک و ادویه‌های سوپ را اضافه کنید. چند دقیقه پس از آن، ماش و بلغور جو خیس خورده را درون قابلمه بریزید. یکی دو دقیقه ترکیبات داخل قابلمه را تفت دهید. سپس، اسفناج ساطوری شده را اضافه کنید. در ادامه، چند لیوان آب به قابلمه بیفزایید و شعله گاز را کم کنید.

وقتی ترکیبات سوپ مغزپخت شدند، شعله گاز را خاموش کنید. حالا گوشت مرغ را بیفزایید و با گوشت‌کوب برقی محتویات داخل قابلمه را به پوره تبدیل کنید. پوره درست شده را دوباره روی گاز بگذارید تا سوپ با حرارت ملایم جابیفتد.

سوپ ماش با گوشت

سوپ ماش با گوشت

سوپ ماش را می‌توانید طبق آنچه توضیح دادیم، با گوشت مرغ بپزید. البته، برای طبخ این سوپ می‌توان از گوشت گوسفند نیز استفاده کرد. روش طبخ این سوپ با دستورپخت سوپ اسفناج و ماش تفاوتی ندارد.

البته، آش ماش نیز دستورپختی مشابه سوپ ماش دارد. برای طبخ این آش زمستانی با گوشت، ماش را همراه با جو پرک، برنج و آب گوشت می‌پزند. سپس، گوشت گوسفند پخته و ریش ریش شده را همراه با سبزی آش به آن اضافه می‌کنند. در آخر، این آش خوشمزه باید خوب بپزد و جابیفتد.

سوپ ماش با جو پرک

سوپ ماش با جو پرک

این مدل سوپ بهترین درمان سرماخوردگی است. این سوپ به دلیل ترکیباتی که دارد، نوعی سوپ جو نیز محسوب می‌شود و همان شکل و شمایلی که از انواع سوپ جو انتظار داریم را دارد.

مواد لازم سوپ جو و ماش دونفره

ماش پخته شده

یک‌چهارم لیوان

جو پرک

نصف لیوان

سیب زمینی کوچک مکعبی خرد شده

۱ عدد

پیاز متوسط نگینی خرد شده

۱ عدد

هویج کوچک رنده شده

۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط رنده شده

۱ عدد

سینه مرغ پخته و ریش ریش شده

یک‌چهارم سینه مرغ کامل

رب گوجه فرنگی

نصف قاشق غذاخوری

گشنیز و جعفری ساطوری شده

به میزان لازم جهت تزیین

آبلیموی تازه

به میزان دلخواه

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه سوپ ماش برای سرماخوردگی

پیاز و سیب زمینی را تفت دهید و به آن هویج بیفزایید. وقتی ترکیبات داخل قابلمه نرم شدند، نمک، ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ رب باز شود. سپس، گوشت مرغ را همراه با چند لیوان آب اضافه کنید. حدود نیم ساعت بعد از آن، ماش و جو پرک را به قابلمه بیفزایید. در دقایق پایانی پخت سوپ، آبلیمو را داخل قابلمه بریزید. پس از اینکه سوپ خوب جاافتاد، آن را با سبزیجات ساطوری شده تزیین و سرو کنید.

سوپ ماش و رشته

علاقه‌مندان به سوپ ورمیشل می‌توانند سوپ ماش را با رشته سوپی یا ورمیشل نیز بپزند. برای طبخ این سوپ کافیست روش طبخ سوپ جو پرک و ماش را اجرا کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت سوپ، ورمیشل خرد شده را داخل قابلمه بریزید.

سوپ ماش و شلغم

سوپ ماش و شلغم

اگر دچار سرماخوردگی یا بیماری‌های ویروسی مانند آن شده‌اید، سوپ شلغم و ماش درمان بیماری شماست. جهت طبخ این سوپ برای سرماخوردگی می‌توانید شلغم را جایگزین سیب زمینی در مواد اولیه انواع سوپ ماش کنید. شلغم و ماش به دلیل خواص ضدباکتریایی که دارند، به بهبود بیماری شما کمک خواهند کرد.  

سوپ ماش و بلغور جو

سوپ ماش و بلغور جو

این سوپ را می‌توانید طبق دستوری که برای پخت سوپ اسفناج و ماش توضیح دادیم یا به روشی که در ادامه می‌خوانید، بپزید.

مواد لازم سوپ بلغور جو و ماش دونفره

ماش

نصف لیوان

بلغور جو

نصف لیوان

سبزی سوپ ساطوری شده

یک‌چهارم لیوان

هویج کوچک رنده شده

۱ عدد

آب مرغ

۲ تا ۳ لیوان

رب گوجه فرنگی

نصف قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه سوپ بلغور جو و ماش

بلغور جو را همراه با آب مرغ داخل قابلمه بریزید تا نیم‌پز شود. سپس، ماش خیس خورده را به آن اضافه کنید. پس از نیم ساعت، هویج رنده شده را داخل قابلمه بریزید. رب گوجه فرنگی که تفت داده‌اید، نمک، ادویه‌ها و سبزی سوپ ساطوری شده را یکی دو دقیقه پس از آن، داخل قابلمه بریزید. حالا صبر کنید تا سوپ خوب بپزد و جابیفتد.

طرز تهیه سوپ ماش رژیمی

طبخ سوپ ماش رژیمی به رژیم غذایی شما بستگی دارد. اگر از مصرف گوشت قرمز منع شده‌اید، این غذا را با گوشت مرغ بپزید. در صورتی که مصرف غذاهای حاوی چربی برای شما مضر است، از روغن برای پختن این سوپ استفاده نکنید. شاید هم مصرف مواد غذایی حاوی نشاسته توصیه پزشک شماست؛ در این صورت، بهتر است از به کار بردن سیب زمینی برای طبخ این سوپ صرف‌نظر کنید.

سوپ جوانه ماش

سوپ جوانه ماش

برای طبخ سوپ رژیمی با ماش می‌توانید از جوانه ماش نیز استفاده کنید. این سوپ مقوی برای افرادی که یک شام رژیمی خوشمزه می‌خواهند، بهترین گزینه خواهد بود.

مواد لازم سوپ جوانه ماش برای ۴ نفر

جوانه ماش

۱ لیوان

جوانه گندم

۱ لیوان

پیازچه ساطوری شده

نصف لیوان

سس سویا

۲ قاشق چای‌خوری

آرد

۴ قاشق غذاخوری

سیر له شده

۲ حبه

آب مرغ

۲ تا ۳ لیوان

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

طرز تهیه سوپ جوانه ماش

جوانه ماش و گندم را تفت دهید. سپس، پیازچه و سیر را به آنها اضافه کنید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، آرد و سس سویا را اضافه کنید. یکی دو دقیقه بعد از آن، آب مرغ، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه بدهید تا سوپ با حرارت ملایم آماده سرو شود.

خواص سوپ ماش

خواص سوپ ماش

فواید سوپ ماش به ترکیبات آن بستگی دارند. به عنوان مثال، سوپ ماش برای اسهال و تقویت سیستم گوارشی را با برنج نیم‌دانه می‌پزند. بااین‌حال، این سوپ به دلیل وجود ماش فواید دیگری نیز دارد.

ماش به کار رفته در این سوپ، پروتئین و فیبر نسبتاً بالایی دارد. به همین علت، به غذای محبوب افرادی که رژیم لاغری دارند، تبدیل شده است. این سوپ با خواص آنتی اکسیدانی بالایی که ماش دارد، بهترین غذا برای افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن همچون دیابت و بیماری‌های قلبی است.

کلام آخر

سوپ ماش یک غذای زمستانی خوشمزه با خواص فراوان است. برای طبخ این سوپ می‌توانید از مواد اولیه مختلفی استفاده کنید. این سوپ گرم و دوست‌داشتنی به غذای محبوب شما در شب‌های سرد زمستان تبدیل خواهد شد. برای پختن آن کافیست یکی از دستورهای پختی که در این مطلب خواندید را اجرا کنید.

سؤالات متداول

سوپ ماش چند کالری دارد؟

میزان کالری این سوپ به ترکیبات آن بستگی دارد اما یک کاسه از سوپ ماش ساده حدود ۱۸۰ کالری دارد.

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *